Deutz D3005 - Hoe krijg je het stuur los ?

Hallo allemaal,

Hoe moet het stuur los ?

Alvast bedankt.
TrekkerBoer1

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

arno herbrink
Moer een paar slagen los ,dan met een poelie trekker onder spanning zetten.
TrekkerBoer1
@arno herbrink

Oké bedankt. Kun je ook iets ander gebruiken dan een poelietrekker?
+1
InsaneNL
@TrekkerBoer1 je kan er zelf een maken met een paar stukken staal en een draadeind. Nooit in het gat van de stuuras zelf duwen dan gaat zoals al gezegd het draad eraan. Leg er een dikke carroserie ring op en steek er een inbus boutje doorheen in het gat, dan kan je er op drukken wat je wilt.
faane
Ik zou wel de moer maar 360 graden los draaien en dan de poulietrekker erop zetten anders duw je de schroefdraad open van de stuuras en krijg je er nooit geen moer meer op. Succes
TrekkerBoer1
@faane bedankt waarom eigenlijk de bout er niet helemaal af draaien of gaat dat niet?
goeiedag eem
@TrekkerBoer1 anders beschadig je de schroefdraad zoals hij al omschrijft, en voordat he een poulietrekker erop zet, een dikke grote carrosserie sluitring erop leggen en daar binnen in een inbusbout, waar je de poulietrekker inzet
faane
@TrekkerBoer1 als je het middelpunt van de poulietrekker in het gat van de stuuras steekt duw je de schroefdraad open als de moer er helemaal af is.

Als je de moer losdraait naar het uiteinde van de stuuras kan de schroefdraad niet open geduwd worden.

Voor de moer los te maken best met een slagmoersleutel en de voorwielen recht zetten dan kan je het stuurhuis niet beschadigen indien het een moeilijke bevalling zou worden.

Succes ermee
marcus 1
Zet er een dopsleutel met verlengstuk op, dan met zware slag moet de moer wel los komen ,.
Het stuur mag niet helemaal naar links gedraaid zijn, bij het slagen zou je het stuurhuis kunnen forceren. Bij het slagen het stuur met de hand tegenhouden.
frammi
Met luchtsleutel gaat het beste.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D3005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!