Ford 3055 - Gescheurde cilinderbus vervangen of ander onderblok

Ik heb een Ford 3055 gekocht met waarschijnlijk een 4000 (of 4610) blok erin. Op het blok begint het nummer met E2. De tractor heeft 4 a 5 jaar buiten stil gestaan na een brand boven het blok, in de accu ruimte. Ik heb de cilinderkop eraf gehaald en ik zag dat de zuigers aardig vastgeroest waren. Nadat ik alles weer schoon en los gehaald had en weer alles weer netjes gemonteerd had, heeft de motor in totaal ongeveer 5 minuten gelopen. Toen het koelsysteem aangesloten was begon de motor raar te lopen, en er ontstond een overdruk in de radiateur. Hierna heb ik de cilinderkop er weer afgehaald en ontdekte ik een scheur in de cilinderbus. Ook de bovenste zuigerveer (L-vormig) was uit de zuiger gebroken en er lagen veel stukjes metaal bovenop de zuiger (ook veel erin gesmolten). Ik heb de cilinderbus eruit getrokken en ontdekte ook een scheur in het blok, op dezelfde plek als de scheur in de bus. Waarschijnlijk is er via deze cilinder lucht in het koelsysteem gepompt. Nadat ik de motor uitgezet had hoorde ik water in het carter lopen. Mijn vermoeden is dat de scheur door warmte dusdanig groot wordt dat er water het carter in loopt. Bij een koud blok, zonder druk op het koelsysteem, loopt er namelijk geen water in het carter.
Twee vreemde dingen die opvallen zijn:
1. er zitten zuigers in met drie veren: onderste schraapveer, middelste 'gewone' veer, bovenste L-vormige veer
2. er zitten bussen in het blok die ik op internet niet vinden kan. Met de schuifmaat heb ik de volgende maten gemeten:
Boring lijkt 111.76 mm, Buiten diameter bus 118.1 mm, Flens diameter 121.9 mm, Flens hoogte 4.65 mm, Totale hoogte bus 209 mm
Heeft er iemand enig idee welke bussen dit kunnen zijn en wat de beste reparatie hier is: ander onderblok vs scheur reparatie icm nieuwe bus?

Deel dit topic

ZeVe

Reacties

monster 2012
Richard Pit in Willemsoord heeft vast wel een motor voor je liggen [Pit parts]
DANOONTJE POWERR
@RPCounty is dat hier
+1
RPCounty
Dat klopt.,dat heb ik. Je hebt t hier over headland zuigers. Dus met L veer. Die gaan bij ons linea recta de ijzerbak in hoe netjes ze ook zijn. 1 grote vergissing om deze te monteren ooit. Een bus zelf monteren zal niet gaan. Want je kunt geen finished bussen krijgen. Je miet ze altijd naboren en dan nog honen...beste remedie is een ruilblok met nieuwe bussen. Dan weet je zeker dat t goed is. Ligt op voorraad.
jammermaarhelaas
Moet zeggen dat het een goed omschreven topic is. Compliment daar voor!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!