Illustratie van:

Deutz-Fahr Agrostar 6.21 - Ervaringen deutz 6.11/21/31? en plus/minpunten

Hallo allemaal wij zijn wellicht op zoek naar een deutz agrostar 6.11/21/31 nou willen wij wat weten over deze trekker(s). nou lees ik wel is slechte verhalen over de elektrische hef en ook over de powermatic is dat echt zo slecht of lig dat aan het gebruik van de trekker. sommige hebben er ook dx staat en andere weer agrostar wat is het verschil? wat zijn de verschillen in de motor?

alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

+1
MulderDeutz1
Remmen zijn een aandachtspunt, maar makkelijk zelf te verhelpen. Urenstand wil wel verspringen, dus niet teveel op bouwen. Motoren zijn goed, versnellingsbakken ook. Ik heb powermatic en elektrische hef, beide werken prima. Ligt ook aan de vorige eigenaar neem ik aan. Verder veel zelf aan de repareren, fijne cabine en sterke trekkers.
s1995
@MulderDeutz1 wat kan er dan zoal mis zijn met de remmen?
+1
MulderDeutz1
@s1995 originele cupjes in de remklauwen gaan roesten bij water/vocht. Vooral na een grondige schoonmaak en daarna de winterstalling in. Zijn revisiesetjes voor.
+3
MRVNDT
@MulderDeutz1 jap. bekende dx of star of prima Problem. Maar er zijn toch erg goedkope deelen vllt bvb deelen van de oude S class Mercedes werken en dan is een Klau met 27€ revisiert en alles is nieuw met cupjes en afdichting
+1
MulderDeutz1
@MRVNDT Dat wist ik niet haha, goed om te weten 👍🏻
MRVNDT
@MulderDeutz1 ja weet niet het exakte model maar het was een Mercedes w114 /8 model voren. 60mm piston ATE

rover.ebay.com/rover/0/…
s1995
@MRVNDT bedankt voor de info
+1
Elecktrische Hef is een drama, sommigen hebben geluk, meesten hebben pech. Powermatic zelf bij beide agrostars nooit wat mee gehad. Ene heeft bijna 10500 uur. @JoranK heeft hem wel kapot gehad, dus dat het mogelijk is is zo.

Verder de remmen zoals mulder zegt, gewoon niet teveel op spuiten met hoge druk, of doe dat zomers en rijd hem daarna nog even goed warm. Dan valt dat allemaal wel mee, wij hebben ze bij beide agrostars ook allemaal al vervangen door vastlopen. Nu revisiset en dat gaat best.

En inderdaad de dashborden verspringen vaak. Wij bij 1 van de 2 ook gehad.

Verder fijne motoren en trekkers. Alleen de uren En jaren gaan tellen, vooral voor de bakken. Die zijn niet het meest degelijk
s1995
@Deutz 8006spezial een vraagje jij heb dus ervaring met die trekkers is de cabine echt zo stil als ze zeggen? En is hij n stuk ruimer als een starcab wat op onze 4.57? Want ik vind die starcab maar wat klein.
Alvast bedankt.
+1
MRVNDT
@s1995 starcab is idd wel klein. Agrostwr cabine is beter en nog
Groter is mastercab uit n normale
Dx
+1
Harmölle
@s1995 Als je de ramen allemaal dicht hebt is de cabine inderdaad erg stil. Maar het komt in de praktijk maar weinig voor dat wij de voorruit dicht hebben 😅 Zit ook vaak geen functionerende airco op, dus je moet wel ramen open hebben vaak.
s1995
@Harmölle ah oke bedankt voor de info
@s1995 cabines zijn mits alle deur en raamrubbers heel zijn erg stil. Ook vind ik ze voor de bestuurder ruim zat, de bijrijder heeft wel weinig ruimte maar meer dan bij de starcab. Als je 2m + bent dan zou je wel tegen het gehemelte van het dak aan kunnen kijken. Echter ik ben iets kleiner en heb daar geen last van
s1995
@Deutz 8006spezial bedankt voor de reactie!
+1
@s1995 zou zelf rustig zoeken naar een geschikte 6.31. Als je deze turbo 6 cilinder eenmaal gewend bent wil je eigenlijk niet meer op de turboloze broertjes rijden. Verschil was bij ons altijd aannemelijk te merken tussen de 6.08 en de 6.31
MulderDeutz1
@Deutz 8006spezial of een 6.38 😏
s1995
@MulderDeutz1 die kosten ook wat meer toch? Zag er een tekoop voor 27 en had nog niet eens n fronthef
+1
@MulderDeutz1 ook mooi, maar omdat hij de vierkante neus modellen benoemde. Freisight moet je liefhebber van zijn, dat ben ik oprecht wel 😍
s1995
@Deutz 8006spezial vindt ze ook wel mooi hoor!
+1
s1995
@Deutz 8006spezial oke gisteren ook bij n 31 gekend wat een trekker zeg🤩

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrostar 6.21 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0