Illustratie van:

Schuitemaker Kipper - Met laadkraan, info gezocht

Op marktplaats staat een Schuitemaker kipper met laadkraan te koop. Weet iemand of dit origineel Schuitmaker is of zelfbouw. Heeft iemand misschien meer informatie over deze of soortgelijke combinatie.
Ik heb wel interesse in deze kipper, wil hem dan gebruiken om stammen kachelhout te laden en te transporteren. Zou deze combi passen achter een Deutz dx4.30 2wd. (Heb geen idee wat de kipper weegt, maar denk dat je best wat oplegdruk hebt door de kraan op de dissel).
Wil binnenkort naar de kipper gaan kijken maar zou vooraf graag wat informatie hebben.

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Kipper met onderframe is (zo te zien) origineel schuitemaker.
De kraan is er later bijop gebouwd
deutzke430
Ja, dat dacht ik ook al. Heb inmiddels wel wat info gevonden over de kraan. Is een Griesser en weegt volgens de folder 550 kg (zonder bak of grijper). Dat valt me mee.
Fast Eddy
@deutzke430

Ik denk dat 60 pk het wel kan doen. Als je de kraan plat legt in de kipper valt de oplegdruk wel mee.
radium45
In het verleden zat er een bedrijf in Groenlo die dit soort kranen op kippers bouwde. Je zag ze vooral bij groenbedrijven en of bedrijven die veel voor gemeentelijke instellingen werkten.
CoenNijenhuis
Kipper stond hier een eindje verderop te koop voor een beetje minder.
Heeft de laatste jaren werkloos stil gestaan, daarvoor heel wat werk verzet.
deutzke430
Bedankt voor de reacties, ik ga de kipper bekijken of het iets voor mij is. Is wel een heel project om de kipper een weer beetje netjes te maken, verwacht ik. Maar dat is wel een leuke uitdaging.
MRdeere
Wat kieper betreft die zijn prima hebben er eentje van 1981 kipper is nog goed. Ondanks dat er veel kunstmest door heen is geweest door de jaren heen. Word nu niet veel meer gebruikt wij hebben er altijd n Steyr van 45pk aan gehad.
Succes en kijk goed
deutzke430
Ik heb de kipper bekeken, voor mij mankeerde er teveel aan om hem te kopen.
Om de kraan op de kipper te bouwen is een verlengstuk van 50 a 60 cm tussen de dissel en het frame vd kipper geschroefd. Dit is netjes en degelijk gemaakt met verschillende verstevigingen, maar toch was dit blijkbaar niet sterk genoeg. Het frame is namelijk gescheurd geweest aan de achterkant van het verlengstuk, dit is in het verleden ook wel gelast, gerepareerd en verstevigd. Echter is dit in mijn ogen niet echt netjes gedaan (komt misschien door mijn technische achtergrond uit de machinebouw), waarschijnlijk wel sterk genoeg maar niet mooi.
Om dit naar mijn wens aan te passen moet je het hele frame strippen en deels opnieuw opbouwen. Dit samen met de slechte bak en diverse andere (kleine) punten, heb ik afgezien van de koop. Waarschijnlijk zou je de kipper ook met veel minder werk nog lange tijd kunnen gebruiken, maar ik zou me blijven storen aan bovenstaande punten.

Ik ga nu denk ik op zoek naar een 4 of 5 tons geremde kipper in redelijk staat. En ga er zelf dan een een keer een gebruikte (redelijk kleine) autolaadkraan van 2 of 3 tm opbouwen. Dat voor mijn werkzaamheden zwaar genoeg.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Kipper en hebben de trefwoorden kraan en afmetingen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
828
TREFWOORDEN