Illustratie van:

Atlas 1304 - Wie is op de hoogte van een ATLAS 1202 AB

Zou graag enkele vragen stellen aan iemand die noties heeft over de ATLAS 1202 .

Deel dit topic

Reacties

+1
wim-same
En, wat zijn jou vragen, Wij hebben vroeger 2 Atlas AB 1202 kranen gehad.
+1
Stentor
@wim-same
Beste hallo , graag de functie van de 2 hendeltjes onder de hoofdcilinder , heeft te maken met besturing vd wielen , maar weet niet hoe ze moeten staan om besturing uit of aan te zetten , voor bvb het slepen vd kraan .
Ook gaat de besturing eerder slecht ,moet véél gas geven om de wielen een beetje te kunnen draaien ? Besturings Pompje ad moter versleten? Weet je waar ik eventueel onderdelen voor een 1202 zou kunnen vinden?
Alvast hartelijk dank voor uw bereidwillige hulp .
Fendt926Driver
@Stentor als we een idee hebben in welke hoek van het land je woont kunnen we je gerichter een adres noemen die er veel verstand en onderdelen van hebben.
Bijv sloot in didam (gelderland).
Of blaauw in rolde (drente)
Enz...
Stentor
[@
Beste , ik woon in België , maar ga deze adressen eens opspeuren , weet jij toevallig de functie van deze 2 hendeltjes? Alvast bedankt voor de hulp.
Fendt926Driver
@Stentor @Gavrie Willemsen weet jij de adressen van atlas handelaren in belgie??
Gavrie Willemsen
@Fendt926Driver Van Bouwel Energielaan in Kapellen
+1
wim-same
@Stentor De twee hendeltjes zijn inderdaad om de besturing vrij te zetten, en om de rijmotor vrij te zetten, zodat je met een trekstang met een gedwongen besturing kan slepen. In werkstand moeten ze beide dezelfde kant op staan. Staan ze verkeerd om, dan rijd en stuurt de kraan niet.
+1
langeslagdiesel
De twee handles op de onderwagen zijn inderdaad om de besturing op actief of loos te zetten. Bij proef even de vooras los drukken van de grond en kijken in welke stand wat gebeurt. Als ik het goed heb is er 1 voor de stuur cilinder en 1 om de rem en stabilisatie cilinders vrij te zetten. Ze moeten alle twee de zelfde kant op staan. Olie pakt de orbitrol van de zwenkpomp. Niet van de hoofdpomp. Deze is feest snaar aangedreven. En werkelijk een feest als je deze moet vervangen.
Stentor
Beste, de eerste hendel is voor het sturen , die moet naar links als je vóór de kraan staat , de 2 de hendel weet ik niet wat hij exact doet , heeft deze invloeden het sturen? Daar mijn kraan moeilijk stuurt , wielen zwenken alleen bij véél gas geven !
langeslagdiesel
@Stentor ook als je de vooras los drukt van de grond? Heeft hij dit zelfde gebrek aan kracht ook bij het zwenken? ( ff een bultje losse grond In zwenken) Zwaar sturen kan ook betekenen dat de afdichting van de stuurcilinder erg lek is inwendig. Spul is rond de 50 jaar oud dus kan van alles zijn. Proefjes nemen met wat hij wel en niet doet brengt vaak ideeën waar het probleem kan zitten.
langeslagdiesel
@langeslagdiesel kijk ook even je v snaar spanning na. Kan goed zijn dat deze slipt. Dan zal hij nooit goed sturen.
Stentor
Denk toch dat het het pompje is voor de besturing , dit zit rechtstreeks op de moter en is niet aangedreven door een V snaar .
langeslagdiesel
@Stentor als er een tandwielpomp op de distributie van de motor zit is het geen AB 1202 of 1252. Dan is het een nieuwer type met servo voorbesturing. Daar kan ik je niet mee helpen ongezien. Succes man.
wim-same
@langeslagdiesel volgens mij zat het stuurpompje wel op de motor, De compressor werd met een V-snaar aangedreven. Ik heb geen onderdelenboek meer van een AB 1202, en het is ook al weer zo lang geleden. Het beste kan @Stentor een foto plaatsen van zijn kraan, dan zien wij wel wat voor type het is.
Stentor
Het stuurpompje zit wel degelijk op de moter en de compressor wordt wel degelijk aangedreven met een V snaar op een polie waar ook de hoofdpomp op zit . Heb foto's maar weet niet hoe ik deze op dit forum moet zetten....
+1
Fendt926Driver
@Stentor als de foto op jou telefoon staat kun je in het reaktie blokje een stukje tekst typen en op het middelste blokje onder het getypte drukken.
Het vierkantje met een berg en een stipje erin.
Dan volg je de aanwijzingen en zou je in deze topic een foto moeten kunnen plaatsen
+1
Stentor
Dank is me gelukt , niets beter dan hulp van tractorfan vrienden...

(klik om te vergroten)

Stuurpompje op moter

(klik om te vergroten)

Stuurpomp

(klik om te vergroten)

Moter 3 cilinder

(klik om te vergroten)

Stuurpompje

(klik om te vergroten)

Atlas

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
langeslagdiesel
JA! Dit is ook een kraan die ik herken als een ab 1202. En ben ik kennelijk in de war met een ab 1302 en de ab 1302S. Deze Op de foto heeft in der daad waar bij de 1302 de zwenkpomp zit de Compressor zitten. Mijn fout sorry.
+1
stephan-inter
Ik zal morgen foto maken van mijn 1302. Daar staat nog een hele duidelijke handleiding op.
theo-pa
@stephan-inter Hallo Stephan , zou u voor mij ook de foto of de handleiding willen doorsturen aub . dank bij voorbaat ( jolisailor@gmail.com )
Stentor
Alvast bedankt .
+1
Fendt926Driver
@Stentor als je op de naam rechts onderaan de tekst van degene die je iets zeggen wilt klikt. Verschijnt diegene zijn naam vooraan de tekst die jij typt en weet diegene dat de reaktie voor hem bedoelt is.

Kan soms handig zijn met reageren
+1
Stentor
@Fendt926Driver ik leer hier veel bij , bedankt , nooit te oud om te leren...
+2
Fendt926Driver
@Stentor ooit klopt er weer iemand aan op dit forum met een vraag.
En dan bent u misschien degene die hem beantwoorden kan.
bert8210
@Stentor als je in west-vlaanderen woont heb je decyupere in lichtervelde of gryp in zedelgem voor onderdelen
Stentor
@bert8210 denk je dat ze nog onderdelen zouden hebben van een 1202 AB
Zal eens een mailtje sturen en vragen of ze nog onderdelen hebben , bedankt voor de hulp.
+2
Lex-BE
@Stentor Beste, hier heb je een foto (wat er nog van over blijft 😁 ) van de bediening 2 hendels op de Atlas AB 1202.

(klik om te vergroten)

Atlas AB 1202 - 1977

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1304 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!