Illustratie van:

Deutz D3006 - te kopen deutze

Hallo, ik wil morgen naar een Deutz 3006 kijken en eve. kopen. Zijn er bepaalde punten waar ik op moet letten? zijn er zwakke punten die bij deze type voorkomen? Volgens mij is het een sterke trekker maar misschien zit ik er naast.

mvg Rene

Deel dit topic

Reacties

deutz110
3006 is rondt de 30 pk en als het plaat werk goed is scheelt werk met opknappen als je dat gaat doen en hij moet technies toch wel goed zijn lijkt me
1046
30 pk sterk???????????????????
Mispelaar
En de banden zijn natuurlijk ook mooi mee genomen. je moet er wel goed opletten of de trekker niet zweet bij 't motorblok en of d'r weining speling op het sturen zit.
Husqvarna
Versnellingsbakken willen nog wel eens kaputt gaan bij die types..
MOOI-WARK
De liften gaan nog wel snel janken, anders moet je er even olie in gooien. Gewoon een rondje gaan rijden en alles gaan proberen 😉
Wimsumar
Beste MCRene: Voorbeeldje op Marktplaats:
( Of is het deze? Ziet er redelijk uit overigens voor € 2.000,-).

link.marktplaats.nl/476352980/
stannetje96
De hef, het scakelen, remmen.
het plaatwerk en banden is wel leuk meegenomen natuurlijk, ik zou ook kijken of ie geen olie of andere vloeistoffen lekt.

en de prijs natuurlijk
mc Rene
Bedankt voor de tips. Wimsumar, leek er wel op maar het was niet de trekker waar ik naar toe ga.
Ik ga ook bij een Mc Cormick 423 kijken. Ik hoop dat ik meer geluk heb want bij mijn vorige waren de verstuivers stuk.
mc Rene
Ik heb de trekker bekeken en uitgeprobeerd. Zag er goed uit en volgens mij technisch goed. Maar ik las dat de koppeling niet helemal bovenin mag zitten.
Als ik de koppeling langzaam omhoog laat gaan dan gaat de trekker pas rijden als de koppeling bijna boven zit. Is dat wat men bedoeld met "bovenin zitten". Ja, eh......ik ben bang dat ik het goed heb maar....

Is het kostbaar om dit te verhelpen als het niet goed is?
weurding
Dat is eigenlijk bijna altijd zo omdat het een tweetrapskoppeling is waarbij ook de aftakas geactiveerd wordt, bij een 2506 heb je dit niet, mits de trekker niet door de platen heen trekt (slipt) zou ik me er niet al te druk overmaken, je kan hem wel vroeger laten pakken maar dan heb je kans dat de aftakaskoppeling niet helemaal vrijkomt, het blijven natuurlijk trekkerstjes van 40 jaar die al een leven achter zich hebben
Wimsumar
Beste MC Rene: Een koppelingsplaat à +/_€ 150,- is nog te overzien. Werkplaatsuren à +/_ € 50,- maken reparaties aan dergelijke trekkers (te) kostbaar.
mc Rene
Zo te lezen kan ik de trekker kopen. Ik heb wel een proeftermijn waarbij ik bij een mechanisatie bedrijf kan vragen als ik twijfel.
Bij mijn oude mc cormick had ik last van rook en olie die uit de carter ontluchting kwam. Dat was niet goed. Maar nu schiet mij ook wat binnen. Uit de carter ontluchting voelde ik aardig wat lucht blazen maar geen rook of olie. Mag er lucht uit de carter ontluchting komen of mag er alleen een beetje blazen.
weurding
Hij mag rustig iets blazen maar niet teveel, als je de ontluchting blokkeert bij stationair toerental mag de peilstok er niet uitvliegen om maar iets te noemen
Wimsumar
Beste mc Rene]

Quote:
zo te lezen kan ik de trekker kopen

Prijs?
mc Rene
Wimsumar 1700 euro.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D3006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
23