Mc-Cormick D 436 - Tik

Hey,

Ik heb me net een D436 aangeschaft, maar er zit een tik in de motor... het verbeterd lichtjes als ik het koppelingspedaal indruk. Ik twijfelde eerst of het geluid van de motor of de transmissie kwam, ma bij nader inspectie komt het wel degelijk van de motor. Heeft deze last van gekende kwaaltjes? Ook wil ik de injectoren eens testen, weet er iemand bij elke druk deze moeten opengaan? Verder ben ik ook nog op zoek naar een nieuwe veer (komt achteraan aan het 3de punt). Kan er me iemand uit de nood helpen? Alvast bedankt!

Deel dit topic

Grinder

Reacties

deutz110
Je moet dan de verstuivers testen ken bij de dealer wel en misschien je kleppen veren vernieuwen en misschien bij de dealer langs gaan of die laten komen.
remco1234
Mij is altijd vertelt dat je nooit een trekker auto motor etc etc
moet kopen met een tik of raar geluit 😃
IHC-power
Eerst maar eens de kleppen stellen en kijken of de tik dan weg is. Klepveren zijn bijna nooit kapot. Ofwel de drijfstanglagers misschien te veel speling? Die veer kan Edwin Van den Elsen je misschien wel aanhelpen.
Fokke
Mocht het nodig zijn heb nog wel een ruilmotor voor je, zonder cilinderkop en rare geluidjes 😉
Eventueel is deze ook in losse onderdelen wel te koop.
remco1234
@Fokke

we kunne ook nie zonder jou heb ik het idee 😄
RobinBos
Hier in de schuur staat er ook zo eentje, zowel de achterbrug als de motor zijn volledig leeg inmiddels, meer weet ik er ook nietvan.
Grinder
Hey,

De tik is bijna niet op te merken, dus het zal waarschijnlijk wel aan de kleppen liggen. Kan iemand me zeggen op hoeveel ik deze mag regelen? De injectoren kan ik op mijn werk laten testen, dus deze zullen er vanavond al uitvliegen. Ik heb een workshopmanual besteld, maar hier zal ik nog even op moeten wachten vrees ik...

Alvast bedankt voor alle info! Ik laat jullie weten hoe het opgleost raakt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 436 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!