Deutz D40 - Sissende lift

Hallo,
Als ik bij de onze Deutz de lift helemaal omhoog doe en er hangt iets zwaars aan (bijvoorbeeld de hakselaar) dan maakt de lift een sissend geluid. Gaat hij dan in overdruk? kan dit kwaad en is er een simpele oplossing?
mvg,
Alexander Segers
Alexander Segers

Reacties

Wimsumar
Beste Alexander Segers: Met een hefkracht van 1.750 kg (1.250 voor de D-40L) moet het geen probleem zijn (ook voor zo'n oude trekker) de hakselaar (zoals op onderstaande foto) op te tillen.
Vraag blijft of het sissende geluid alleen in de bovenste stand optreedt of in iedere stand.
Het kan zijn dat het regelmechaniek helemaal bovenin niet uitgeschakeld wordt en dat er inderdaad door het overdrukventiel wordt gepompt: Doe dan de hef 'gewoon' niet helemaal omhoog.
Ook kan de hefinrichting inwendige lekkage hebben en het geluid van uitspuitende olie hoorbaar is.
Alexander Segers
Normaal sist hij alleen als je hem tot pakweg hoger dan het midden laat heffen. Als je gas geeft, is het sissend geluid trouwens ook weg. Jammer genoeg moet de hef helemaal omhoog voor de hakselaar omdat hij anders de boordsteen van de straat raakt als je van het erf of in het veld rijdt. Toch alvast bedankt voor de hulp! Andere reacties en tips nog steeds welkom! 😉
MOOI-WARK
Misschien moet je olie in de lift gooien? Of zit die nog helemaal vol?
Alexander Segers
Normaal gezien zit hij goed vol (té vol??). Er zit namelijk geen meetstok meer voor hydraulic olie, dus t'is op't zicht! 😃
fiatfan
Had onze D40 vroeger ook. gewoon versleten werk. een keer hefdeksel eraf halen en een en ander vernieuwen. (wel oppassen, want hefdeksel is enoerm zwaar, mijn vader heeft het destijds, ong. 30 jaar geleden stevig van in zijn rug gehad..)
herman744
Hoi,

Had dat laatst ook bij mijn Fendt 102s. Leek op sissen.
Bleek een trillende leiding te zijn. rubbertje erachter en opgelost. Kijk daar eens naar.

Herman744
herman744
Hoi,

Had dat laatst ook bij mijn Fendt 102s. Leek op sissen.
Bleek een trillende leiding te zijn. rubbertje erachter en opgelost. Kijk daar eens naar.

Herman744
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!