Advies voor aankoop verfspuit

Ik zoek tips en advies bij aankoop van goeie verfspuit. waarop letten? bovenbeker of onderbeker? welke naalddiameter? zijn er ook goeie en goedkope verfspuiten of is de regel hoe duurder hoe beter hier van toepassing?

Deel dit topic

Reacties

+1
yoohan
Ik ben absoluut geen professional met spuiten. Maar persoonlijk werk ik liever met bovenbeker, ligt mij beter. Maar dat is een mening denk ik.

Ik heb een zogenaamde HVLP spuit (High Volume, Low Pressure) kun je dus met lage druk spuiten, 2 bar bij de spuit. Deze heeft een naald van 1,5mm dacht ik. Daar gaat in principe alles wel doorheen. Voor sommige grondverf, primer is grotere naalddiameter beter.

Volgens mij kostte deze een jaar of 10 terug iets van 80 euro. Merk geen idee, zal wel merkloos zijn.

Zorg voor goede vochtafscheider tussen compressor en spuit, dat is ook erg belangrijk.
+1
Hkramer
Devillbiss
+1
roscho
Hier goede ervaringen met een Eminent (bovenbeker). Heb ik al jaaaaaren. Het handige is dat hij altijd weer schoon te krijgen is. Hiervoor heb ik enkele andere gehad, die stierven altijd een vroegtijdige dood doordat ze niet meer schoon te krijgen waren. En het belangrijkste: die Eminent spuit nog netjes ook, zonder lekken etc. Even gezocht, type E33 HTE lijkt erop, ws. is dit de opvolger van mijn spuit.
+1
Kijk hier eens, spuiten in overvloed, wat ga je spuiten?
Grondlakken, spuitplamuur, high solid lak, aflak?
nonpaints.com/nl/#sqr:(q[verfspuit])
Duurder is niet perse beter, het resultaat hangt veel af van de ervaring en de omstandigheden.
mf6290
@Ford revisiemotor ik maak regelmatig 1 of andere machine zelf, ik heb deze machines altijd zelf gespoten met een goedkope (25euro) verfspuit met bovenbeker en 1,5mm naald, op machines hou ik wel van een stevige laag verf, veel verdunner deed ik dus nooit bij de verf. nu wil ik het plaatwerk van een trekker herspuiten en had gedacht eerst een grondlaag te leggen, daarop een laklaag en daarop 1 of 2 lagen blanke lak of vernis. maar ik denk dat ik nu wel meer verdunner ga moeten gebruiken, maar is de naald van 1,5mm daar wel geschikt voor?
+1
geertyb0y
@mf6290 voor de nozzlemaat moet je eigenlijk kijken wat je verfleverancier adviseert, maar ik zou dan voor een HVLP bovenbeker gaan met 1,3mm nozzle. Kun je alles goed mee spuiten behalve grondlak. Ik heb er zelf een van het merk Hamach en bevalt me goed
@mf6290
Als je machines mooi kunt aflakken met die spuit van 25 euro, zie ik niet waarom je een nieuwe spuit zou kopen om een trekker te spuiten.
mf6290
@Ford revisiemotor de machines zie ik graag met een dikke laag verf, daarom gebruik ik heel weinig verdunner, bij het plaatwerk van een trekker is een dikke laag verf minder gepast vind ik, plaatwerk van een trekker moet toch met net iets meer finesse gelakt worden denk ik
+1
goeiedag eem
We hebben een gewone simpele spuit van 30 euro of zo en spuiten er alles mee, en spuit zeer goed, en heb er nog een uit zo'n ferm compressor set, en levert ook een net resultaat, heb een keer een duurdere gekocht die veel minder resultaat leverde als deze. Hoeveel ervaring je zelf hebt en de verf zegt ook veel over het eind resultaat
+1
deerejohn
Pas ook advies gevraagd bij een dealer , koop goedkoop dan kun je hem weg gooien als i een keer niet goed schoon gemaakt is koop je gewoon weer een nieuwe

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.030