International 423 - Kan de Cardankoppeling niet gestart krijgen

Hallo
Ik ben Jarne
Heb de Mccormick gekregen van mijn vader zaliger,
Maar krijg de cardan koppeling niet aan de praat voor mijn maaidek
Enig idee hoe ik die moet starten?

Deel dit topic

JarneS

Reacties

roscho
Normaal gesproken is er een handkoppeling links naast het stuur en een hendeltje op de bak waarmee je de aftakas "in de versnelling" zet. Die laatste is, dacht ik, een soort kromgebogen dikke ijzerdraad die naast de bak zit en daar met een asje in scharniert. Eenmaal aan, kun je hem met de handkoppeling laten draaien. Tenminste, zo was het bij een 533.
+1
Yanmarthomas
@roscho sommige 423 hebben geen handkoppeling. Dan zit hij gewoon op de normale koppeling. Als hij een flinke hendel links van het stuur heeft moet je het doen zoals hier boven beschreven. Als hij dat niet heeft moet je de koppeling intrappen en dan een klein hendeltje meestal links omhoog doen en dan de koppeling op laten komen.
+1
Yanmarthomas
Hallo. Heb vandaag nog even gemaaid een even een filmpje van de handkoppeling gemaakt hoe het werkt. tractorfan.nl/movie/53516/
Glenn IH
De hand koppeling zal je waarschijnlijk op de 423 niet hebben kom je heel weinig tegen op een 423.
Yanmarthomas
@Glenn IH smalspoor 423 wel meer toch? Heb er 5 bekeken en alle 5 hadden een handkoppeling. Of is dat toeval?
Glenn IH
@Yanmarthomas ja op de smalspoor (423V) had je ze standaard zitten. Maar op de gewone was dit een optie en die werd in die tijd weinig genomen. ( Ik heb wel al ondervonden dat Nederlandse boeren deze optie nog iets sneller namen dan de Belgen hier vind je ze namelijk zo goed als niet met die optie)
Yanmarthomas
@Glenn IH oké. Mijn 533 vineyard heeft er ook 1 (kun je ook foto’s van zien op m’n profiel) maar is echt Super fijn
Glenn IH
@Yanmarthomas ja klopt de 33 reeks had standaard een handkopeling. Is wel zeer makkelijk op mijn 423 heb ik het ook niet en voor de IH persen of de maaibalk is dat wel lastig. Dus zet ik er vaak de 633E voor.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!