Volvo BM 430 - Perkins motor oliepeil loopt op tijdens stilstand

Beste TF-ers,

Van mijn Volvo BM 430 heb ik de opvoerpomp vervangen omdat de vorige aan alle kanten lekte. Zie hier de link van de opvoerpomp: histoparts.com/opvoerpomp-met-glas-massey-ferguson…

Nu is het probleem dat het oliepeil van de motor in de maand dat deze heeft stilgestaan toch is gestegen. Ik vermoed dat er brandstof vanuit de opvoerpomp in de motor is gelopen waardoor het oliepeil is gestegen.

Hebben jullie enig idee waardoor het oliepeil mogelijk gestegen is? Misschien is het en bekend fenomeen of hebben jullie nog een aandachtspunt
volvo430

Reacties

Gerron
Bij de 350 kwam er nog wel eens hydraulische olie in het carter door een lekke keerring. Kan je niet zien wat er bij de olie in zit?
volvo430
@Gerron Hoe zou je dit kunnen zien? Hoe kwam in jouw geval de hydraulische olie dan in het carter terecht?
+1
Gerron
@volvo430 Als het oliepeil tijdens stilstand oploopt dan haal je toch de olie uit het carter,bijvullen van andere vloeistoffen en dan een schoon bakje er onder om te kijken wat er nog uit komt.
volvo430
@Gerron Ga ik dat proberen! Bedankt!
+1
VBM 814
Dan kan bij bij de 400/430 niet die heeft een vrij systeem hydroliek.
Kan het water/koelvloeistof zijn? Houdt een aansteker onder de pijlstok als de olie borrelt zit er water in.
Mocht er diesel in zitten zou je dat ruiken aan de olie.
Huuuuub
Het is ook mogelijk dat als de opvoerpomp in orde is de keerring aan de aandrijfas van de brandstofpomp lek is.
volvo430
@Huuuuub Bedankt voor de reactie. Weet jij misschien hoe dit zit? Bedoel je dan de pakking niet goed is?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 430 en hebben de trefwoorden olie en motor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!