Velgen verbreden

Hej allemaal.

Omdat ik op de 610 achter bredere banden wil, (540 of 580/70R38), moet ik of bredere velgen kopen, of deze verbreden. Omdat het nogal moeilijk is ditzelfde model velg in een slag breder te vinden, is verbreden dus ook een optie. Weet iemand wie dit goed kan? Je kan het zelf wel doen, maar hoogte of breedteslag moet ik niet hebben, dus graag iemand die hier ervaring in heeft. Weet ook iemand wat dat ongeveer kost?

Mvg,
Jeroen

Deel dit topic

Reacties

1046
Vraag et de lokale bandenboer , die doen da vaak ook wel
Deutz-5006
Wij hadden hadden nog een stel smalle velgen staan, bij bijde velgen aan een kant een smalle ring er afgeslepen en de breden delen aan elkaar lassen. koste zo nix en dan hoef je maar 1 x te lassen want met een ring er tussen mot je 2 rondes lassen
stannetje96
Je moet gewoon goed aftekenen en dan nauwkeurig slijpen. hoeft niet veel te kosten hoor. denk alleen stuk staal dat je ertussen moet lassen.
en altijd 2x meten voordat je gaat zagen 😉
1046
.
pitman
Banden service bevri in zeewolde die zijn gespecialeert in het verbreden van velgen en ander maar werk
Herald
Ik heb bij mijn trekker ook de velgen verbreed, een weekje werk 's avonds en 20 euri voor 2 ringen walsen bij een beunhaas.

Als je ze secuur aftekent en doorslijpt + met hechten en aflassen schuin tegenover elkaar lassen.

Met het hechten had ik een paar kokers op de bestaande velg geklemd, en dan leg je de ring er zo in, dat zit die in grote lijnen al op de plek.
Valtra-Fordpower
Wat is je huidige velgmaat?! gewoon 15"? Daar kan makkelijk 540 op. 580 lukt ook nog.
Deutz-5006
@1046

hoezo dat? Ik slijp allesn nog netjes vlak, spuiten de boel en ziet er keurig uit, wat is het probleem?
Deutz-5006
En er zit geen slingertje in de band! kwestie van 10 x meten!
Deutz-5006
En idd kokers er in hechten
dave 7810
@Valtra-Fordpower

passen er op een velg waar 580/70X38 op heb gezeten ook 650/65X38 op?
belarus640
Ik heb ook een ring laten walsen mij zeer goed bevallen bij een andere velg moet je ook 2 keer flexen en heb je 2 keer de kans dat ze scheef worden geflexd ik heb gewoon met schilders tape een lijn erop geplakt en met een mm schijf doorgeslepen was anderhalf schijfje nodig voor 2 38inch velgen
Valtra-Fordpower
@dave 7810

Dat moet lukken, zeker als de velg 18 tot 20" is. 😉
hankook
Gewoon goed afteken door slipen en stuk tussen zetten maar wel goed meten en zijn banden boeren wie zon draaibank hebben er voor ik meen molenbanden
B - W
...
riklemele
Ik kan het wel, e-mail me maar naar rikscholten@hotmail.com
Heb er speciale bok voor.
Herald
Met een mm schijfje race je er zo door heen.
persoonlijk vind ik een brede band op een smalle velg niet mooi staan, maar dat is per mening verschillend natuurlijk
Fendt_favorit
@Valtra-Fordpower

Dit ziet er niet uit. Zitten nu 14x38 velgen onder, en als je dan 540 of 580 erop frot, dat gaat niet, of t ziet er verschrikkelijk uit. Gezond voor de band is het ook niet...
Valtra-Fordpower
14" is inderdaad te smal.
fordmajor
@Valtra-Fordpower past toch wel hebben wij bij onze 5110 ook
IH214d
Egelmeers in Oploo had de slijptol vastgemaakt op een groot vlak waar de velg ook op past. Dan is het alleen nog een kwestie van velg ronddraaien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
32