Illustratie van:

Fordson Power Major - Geen brandstof naar verstuivers

Hallo iedereen

Ik heb onlangs een Fordson Power Major van 1960 gekocht. Bij de aankoop liep deze prima als hij in gang getrokken werd. Nu we een batterij en gereviseerde startmotor geplaatst hebben wil deze niet meer starten. Een paar dagen geleden hadden we hem wel even gestart gekregen met startpilot maar hij viel na een paar minuten uit.

Nu heb ik ontlucht tot aan de branstoffilter (deze is nieuw) en tot aan de brandstofpomp. Maar we merken dat er geen brandstof komt tot aan de verstuivers. De plunjers zijn nog prima en niet vastgeroest.
Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Weer starten met startpiloot.
En er is weer diesel...
Maar als het dan weer weg is werkt er ergens een terugslag klep niet
Matsoe
@Fendt926Driver helaas krijgen we hem nu niet meer gestart. Hij draait enkel op de startpilot maar slaat dan niet aan.
Jeroen123
Toch iets met de pomp denk ik. Draai de brandstof leidingen bij de verstuivers er eens af en dan even starten. Dan moet er diesel uit komen. Om te voorkomen dat je een bende krijgt kan je er even een zakje omheen doen.
+1
Clayson M80
Opvoer pompje misschien verstopt of versleten
+1
jeet
Draai het kraantje onder de tank er ook eens uit zit een zeefjeop de kraan
a3vandiejen
@jeet precies, dit heb ik met de Landini ook gehad, zelfde verhaal als hierboven.
bas101
Zeefje in opvoerpomp is dermate fijnmazig dat deze vlot verstopt gaat zitten , --> kijkglas demonteren en zeefje goed doorblazen , tevens kijkglas goed schoonmaken .
jan4072
Major heeft de tank boven de brandstof pomp en dan heb je geen opvoerpompje nodig. Je bent veel aan het schoonmaken geweest en ik denk dat er gewoon lucht in de verstuiverleiding zit. Verstuiverleidingen bij verstuivers losdraaien en starten totdat de luchtbellen en het gesis weg is en er klare diesel uitkomt en dan alle leidingen weer vast draaien. Even uit voorzorg poetspapier erbij maar dat heb je met het schoonmaken van de verschillende delen vast al wel ondervonden.
+1
Clayson M80
@jan4072 alle majors hebben een opvoer pompje
ik heb een gewone major een power en een super
radium45
Stopknop vergeten? Of heeft zo,n dink dat niet. 😀

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Power Major en hebben de trefwoorden brandstof en verstuivers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN