International 423 - Temperatuur meter werkt alleen als tractor af staat of stationair loopt

Hallo.

Sinds kort werkt de temperatuur meter van mijn international alleen als de tractor stationair loopt of af staat. Als ik een klein beetje gas geef is het gebeurd en schiet hij naar beneden.

Wat kan dit zijn?

Deel dit topic

Inter644fan

Reacties

Klein Rot
@Inter644fan
Metertje krijgt 12 volt van de accu als de trekker op contact staat, andere kan van de meter gaat naar de temperatuur zender in het koelwatercircuit
Inter644fan
@Klein Rot dat snap ik. Maar hoe komt het dat hij het alleen stationair doet?
monster 2012
Thermostaat stuk? is het een meter welke via spanning werkt of met een soort kabel waar de sensor aan vast zit in het motorblok?
Klein Rot
@monster 2012
Dat kan ook thermostaat die open staat.
Inter644fan
@Klein Rot wat heeft dat er mee te maken? Ben niet zo technisch
Klein Rot
@Inter644fan
Als de motor stationair draait zal de koelwaterpomp en de koelventilator ook langzaam draaien waardoor deze minder koelen en de temperatuurmeter iets zal oplopen. Geef je nu meer gas is meer omwentelingen gaat de koelwaterpomp en de ventilator meer werken waardoor het koelwater meer wordt gekoeld. De thermostaat zorgt ervoor dat als het water dat door de motor circuleerd op temperatuur is dit water beetje bij beetje naar de koeler wordt gestuurd. Hoe warmer de motor wordt hoe verder de thermostaat open gaat. Als deze thermostaat kapot is zal hij altijd het water door de koeler sturen waardoor de motor koud blijft. Bij een defecte thermostaat kan je het water in de koeler zien stromen. Als deze goed werkt zal het water van tijd tot tijd iets stromen.
Inter644fan
@Klein Rot oké. Maar als de meter het wel doet als hij af staat is hij wel keurig 85/90 graden. Puur als de tractor meer beweegt stopt hij heb ik het idee
Het is meteen als ik een beetje gas geef dat hij naar beneden springt. Soms tijdens het rijden danst ie wel eventjes.
Klein Rot
@Inter644fan
Hoe bedoel je als hij af staat. Is dan de motor uit gezet? Na werkzaamheden?
Inter644fan
@Klein Rot ja als ik klaar ben en hem binnen zet
Inter644fan
@monster 2012 ik heb een sensor in het koelkanaal gezien. Boven het uitlaat spruitstuk. Hoe de meter werkt weet ik niet
fergusonnetje
Ik zit meer te denken aan een stroomprobleem. Dat wanneer je gas geeft het voltage teveel oploopt of zoiets door de dynamo en dat hij daarom raar doet als je gas geeft en niet als hij op contact staat. Meet eens hoeveel spanning er op het metertje komt.
Yanmarthomas
Dag heren. Ik heb het zelfde soort probleem met mijn international 533 smalspoor. Ik heb vanmiddag een filmpje gemaakt. tractorfan.nl/movie/53532/ kijk maar wat hij wel en niet doet.
Inter644fan
@Yanmarthomas ik heb inderdaad precies het zelfde probleem. Weet jij ondertussen al wat het is?
Yanmarthomas
@Inter644fan nee. Ben niet verder gegaan
Yanmarthomas
Ik ben vandaag nog even met mijnes bezig geweest. Bekabeling is goed. Nu viel mij wel op als ik op het dashboard of klokje tik dat hij naar beneden schiet. Ben bang dat m’n klok zelf kapot is...
+1
fergusonnetje
@Yanmarthomas Komt wel meer voor geloof ik. Bij onze 956 moet ik ook eerst een klap erop geven voordat hij de (denk ik) goeie temperatuur aangeeft.
Corne S
@fergusonnetje

Jep en anders wel bij de tank meter.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!