Illustratie van:

Fendt 309 - Is de groene fendt spuitbus van kramp geschikt voor een fendt 309 ls

Hallo, ik ben van plan een fendt 309 ls turbomatic van het bouwjaar 1987 te herspuiten. Heb bij kramp een spuitbus gevonden waarbij staat fendt groen, is dit hiervoor geschikt voor deze terug zo orgineel mogelijk te krijgen?

Deel dit topic

Reacties

+2
walker1
Het beste ga je met een stuk plaatwerk naar een verfspecialist. Het zal best wel Fendt groen zijn wat in die spuitbus zit, maar verf verkleurt altijd wel iets in de loop der jaren, bv dat het groen doffer wordt. Voor compleet herspuiten kan je wel die spuitbussen pakken, maar pak dan ook alleen die en niet nog 1 of 2 van een ander merk als je toch wat te kort komt.
+1
mf 6150
@walker1
Persoonlijk zou ik niet herspuiten met spuitbussen.
@unipower jij had toch de lak opgepoetst aan de binnenkant van de motorkap en van daaraf de kleur bepaald?
+2
unipower
@mf 6150 Klopt ja, hoeft niet persé aan de binnenkant als je een stukje hebt waar de lak nog goed is kunnen ze dat scannen of laseren ofzo en dan kunnen ze hem na mengen. Hebben we toen gedaan om zo min mogelijk verschil te krijgen met de cabine en omdat we 2K lak wilde 😉
+1
Kluiszicht
Beste tractor fan. Ik restaureerde ook een Fendt 309 LSA die ik in november 2019 kocht van de eerste eigenaar (de man is ondertussen 82 jr.). Tot nu toe heb ik alles met de hand bijgeschilderd met verf van Kramp. Deels met de kwast, deels met een rolletje. Potten van 1l: Fendt grijs (709008 KR voor 300 modellen van voor 1997) en Fendt groen (616008 KR). Met spuiten heb ik nog geen ervaring: de motorkap en buitenkant spatborden zou ik ook willen spuiten maar dan met een compressor. Wellicht ga ik daar iemand voor zoeken. Ik overweeg ook om de originele lak te behouden en te vernissen zodat beginnende roest niet verder ontwikkelt. Sommige onderdelen heb ik laten zandstralen, metalliseren en spuiten in Fendt grijs door een bedrijf.
Ik zou niet met spuitbussen werken: wellicht ook heel duur. Fons

(klik om te vergroten)

Motorkap en cabine nog niet herspoten. Voorlopig even gestopt met de restauratie om te kunnen rijden!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 en hebben de trefwoorden verf en kramp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!