Fendt 308 LSA - Heffing

Hoe komt het dat de heffingbediening in de cabine veel minder hoog tilt dan die op het spatbord kan wel een dikke 20 cm inzitten. Het is zo`n electronische hef. De trekker is van 88

Groeten

Deel dit topic

RibKip

Reacties

marco2250
Is de hefhoogte begrenst
patrickkwast
Ja licht neem ik aan aan je max. - hoogte instelling 😉
RibKip
Maar werkt die hoogste instelling niet op de buiten knoppen dan? want dan beurt die hem veel hoger op.
patrickkwast
Ik heb het verhaal wel gelezen hoor 😉 en nee die buiten knoppen doen niks op je max. hoogte instellingen uit 😉 moet je gewoon even na kijken als het dat niet is moet hij naar de dokter 😉
RibKip
Owke ik zal er naar kijken. Bedankt voor de info.

groeten
mels
Ik denk dat er een opnemer op zit die meet waar de hef staat in het heftraject,als die ontsteld is of in de war dan geeft die niet meer door waar de hef werkelijk staat maar een andere waarde waardoor de computer zegt dat ie niet hoger mag,met de buitenbediening overrule je alles en doe je niets ander dan de stuurschuuf opendrukken de hef gaat dan zover als de cilinders kunnen,je moet eerst weten waar de opnemer/potmeter oid zit voordat je verder kan.
RibKip
Iemand een idee waar dat ding kan zitten?
monteurtje
De positie sensor zit recht bovenop het hefdeksel.
Maar de max hefhoogte is zo bij ELKE trekker zo afgesteld dat als je vanuit de cabine max heft dat je cilinders NET niet helemaal bovenin staan.
dit kun je voelen door dus vanuit de cabine naar max te heffen en dan buiten de hefarmen optillen, dan merk je dat je ze nog een klein stukje op kan tellen. (cilinders mogen dan nog een mm of 3 uitschuiven)
De buitenbediening gaat volledig buiten alle beveiligingen om waardoor je dus WEL tot het uiterste kan gaan.
Zoals ik in dit geval begrijp is de afstelling van de sensor niet helemaal optimaal en dit kun je beter even af laten stellen bij je lmb omdat dit redelijk precies komt.
Doe je dit verkeerd kan het zelfs een hydr pomp kosten omdat ie dan door blijft pompen ondanks dat ie aan z'n einde van z'n slag is.
Favorit614
@monteurtje
Prima reactie 😄
Valtra-Fordpower
@monteurtje

Quote:
Maar de max hefhoogte is zo bij ELKE trekker zo afgesteld dat als je vanuit de cabine max heft dat je cilinders NET niet helemaal bovenin staan.

Even ter aanvulling: overwegend toegepast voor de dansonderdrukking 😛
monteurtje
@Valtra-Fordpower

dansonderdrukking word nog niet in werking gesteld als je nog stilstaat. gebeurd pas als je gaat rijden vanaf een 5 km/u. (bij de nieuwere tractoren)
en bij dit type fendt zit nog geen dansonderdrukking.
Valtra-Fordpower
Zoals ik ook zei, overwegend 😄
monteurtje
Wat ik bedoelde te zeggen is dat waarneer een hefinrichting in dansonderdrukking gaat dan zakt de hef nog ietsjes verder.
dus dat staat los van de speling waar eerder over gesproken werd.
keeko
De positiesensor die het hefhoogteverschil veroorzaakt zit onder de cabine op het deksel van het differentieel. Deze wordt aangestuurd door een vork die aan weerszijde op een nok aan de hefarmen rust. Met de nokken kan je de hefhoogte beïnvloeden door ze te verdraaien (deze zijn namelijk exentrisch bevestigd).
Als de nokken al in de onderste stand staan, kan het verschil alleen aangepast worden door de positie sensor te verstellen.
Let wel: er moet(!) altijd een verschil van ongeveer 5 cm. blijven bestaan, anders bestaat de kans dat de olie verhit raakt (elektronica zegt heffen, maar cilinder heeft max. slag al bereikt).
Er is ook een schakelaar op het bedieningspaneel in de cabine die dat laatste stukje hefweg kan benutten.
fendtkubota
Voor we beginnen te sleutelen en het ingewikkeld maken draai gewoon een het draaiknopje rechts bovenaan eens helemaal naar rechts 😃 is bij onze 308 toch het geval zo dat je buiten helemaal omhoog kan doen ook al staat die binnen begrensd
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!