Eén tractor mag ondanks verbod naar de demonstratie, die van boer Rutger uit Halle

HALLE - Bij de boerendemonstratie van woensdag is hoogstwaarschijnlijk één tractor: Rutger van Lier rijdt om acht uur ’s ochtends uit het Achterhoekse Halle weg met zijn trekker die helemaal in stijl is van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF).

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord


 Verbod op demonstraties met trekkers in meerdere veiligheidsregio's (nos.nl)

Na Utrecht stellen ook andere veiligheidsregio's een verbod in op demonstraties met landbouwvoertuigen. Het gaat om de regio's Groningen, Flevoland en de Gooi- en Vechtstreek. De verboden komen kort voor de actie van de Farmers Defence Force (FDF). Die boerenbeweging wil morgen demonstreren tegen het stikstofbeleid van de overheid. Ze keren zich met name tegen het plan van het kabinet om de hoeveelheid eiwitten in veevoer te verlagen. Het is de bedoeling om zo de stikstofuitstoot te verminderen, maar volgens de boeren lijden hun dieren daaronder. De drie veiligheidsregio's melden dat er vanaf middernacht tot en met woensdag 23.59 uur een verbod op demonstraties met landbouwvoertuigen is ingesteld. Eerder verbod in Utrecht Eerder stelde de Veiligheidsregio Utrecht al een verbod in op acties met landbouwvoertuigen. Dat was omdat de FDF niet kon aangeven hoeveel tractoren afkomen op de demonstratie. De betogers zijn ook niet welkom bij het pand van het RIVM, waar ze wilden actievoeren. Wel is er ruimte voor 2000 mensen bij de Biltse Rading. Legervoertuigen schermen het RIVM-gebouw af. Op het verbod in Utrecht reageerde de FDF door de achterban op te roepen om met de auto te komen. Ook zei voorman Mark den Oever dat hij "geen enkele boer ongelijk kan geven" als die toch met de tractor gaat rijden.

 Groningen verbiedt woensdag demonstraties met landbouwvoertuigen (nu.nl)

De Veiligheidsregio Groningen verbiedt woensdag demonstraties met landbouwvoertuigen. Dat meldt de gemeente. De Veiligheidsregio neemt de maatregel vanwege de landelijke boerenprotestdag die gepland staat.

 Friese boeren nemen de auto naar protest in Bilthoven, maar willen langzaam rijden op de snelweg (lc.nl)

LEEUWARDEN - Een grote groep Friese boeren die woensdag gaat protesteren bij onderzoeksinstituut RIVM in Bilthoven en De Bilt, pakt ‘gewoon’ de auto en niet de trekker. Dat zegt Mick Tinga, een van de Friese voormannen. Vanuit verzamelplek Bant in de Noordoostpolder nemen de boeren de snelweg. Tinga kondigt alvast aan dat de groep vervolgens langzaam gaat rijden.

 Eén tractor mag ondanks verbod naar de demonstratie, die van boer Rutger uit Halle (gelderlander.nl)

HALLE - Bij de boerendemonstratie van woensdag is hoogstwaarschijnlijk één tractor: Rutger van Lier rijdt om acht uur ’s ochtends uit het Achterhoekse Halle weg met zijn trekker die helemaal in stijl is van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF).

 Vandaag weer landelijk boerenprotest: ANWB waarschuwt voor overlast (tubantia.nl)

De boeren trekken vandaag naar het RIVM in De Bilt om te protesteren tegen het beleid van landbouwminister Carola Schouten. Hoewel door de Veiligheidsregio Utrecht is verboden om met trekkers te komen, vreest de ANWB grote (verkeers)overlast.

 Boeren in creatief omgebouwde auto's in slakkentempo onderweg naar De Bilt (ad.nl)

Honderden boeren zijn vandaag vertrokken naar De Bilt om te protesteren tegen het beleid van landbouwminister Carola Schouten. Het programma daar begint om 13.30 uur. Hoewel door de Veiligheidsregio Utrecht is verboden om met trekkers te komen, vreest de ANWB grote (verkeers)overlast. Veel boeren hebben hun personenauto bekleed met spandoeken en vlaggen.

Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , tractor , demonstratie , boer , farmers defence force en fdf geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!