Ahlmann AZ 85 - Joystick probleem

Beste mede tf ers
Een tijdje geleden is de scharnierpen van de kruishendel afgebroken. Toen ik de stofhoes van de hendel haalde kon ik enkel de overblijfselen van de pen terugvinden. Ik heb toen een gewoon spanstiftje van 2 mm terug eringezet maar da was niet alles, in begin gaat het redelijk maar na een tijdje gaat het al snel verbuigen. Ook is er speling naar boven toe en in de middenstand kan ik de hendel zelfs afheffen. Ik denk dat er nog iets mist tussen de bol en bovenstuk. Ik heb ook bij de heren uit ammerzoden gevraagd achter een nieuw kruisstuk maar dit is niet meer leverbaar, de fabrikant van die kruisstukken zou failliet zijn.... Heb ook al zitten googlen en blijkbaar worden die kruisstukken ook in andere types van ahlmann gebruikt. Zij stellen voor om heel de hydroblok te vervangen door een nieuwe.... Wat ik eigenlijk overdreven vind, voor de rest is er niks aan. Wie oo wie kan me helpen.
Vriendelijke groet
thefendtfreak

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Het onderdeelnummer van het kruisstuk 3 is 4107430a kardangelenk mit halteplatte

Reacties

GerbertXL
Kun je die kogelkop er niet afhalen? Zoja, dan moet het toch wel te vervangen zijn voor elke servo kruishendel lijkt mij.
Fendt926Driver
Overbeek in goor zal het 2e hands zeker hebben liggen.
Misschien valt de prijs mee en zet je dan toch de hele console over
thefendtfreak
Bedankt al heren om het meedenken. De bol kan idd apart gedemonteerd worden. Probleem is eigenlijk dat hij nogal is graag uit de kom schiet tijdens het bedienen. Met beleid kan het wel. Ik heb de stelschroeven van de functies al wat omhoog gedraaid zodat de joystick er zo diep mogelijk in over zit. Ik ga eens contact nemen met goor denk ik. Is wel dik 200km rijden....
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ahlmann AZ 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!