Ford 3000 - Retour plug hydrauliek

Hallo
ik wil bij n vriend hydrauliek opbouwen op zn ford niet zo heel spannend maar weet iemand waar de retour plug zit voor de olie bij mf heb je daar een mooie plug voor bij ford ook? en is er ook een hydraufilter in de achterbrug ?

Deel dit topic

MFPOWER06

Reacties

Fast Eddy
Achterop de achterbrug zit een stop met een vierkante of zeskantige bovenkant dat is de vuldop. Door moet je de vrije retour in maken.
MFPOWER06
@Fast Eddy ohh oke dit had ik inderdaad ook gevonden op internet maar dacht dat er nog een andere plug was. want dit is volgens mij ook de vulplug
Fast Eddy
@MFPOWER06

Ja dat klopt. Als je dan olie wilt bijvullen draai je de koppeling eruit.
ambu954
Even een T stuk tussen zetten met en dop
MFPOWER06
Zijn er voor deze vulplug vervangende te krijgen met een aansluiting van een slang er aan of de oude dop draad in laten tappen?
ambu954
Heb ze ook wel eens standaard gezien maar is ook makkelijk zelf te maken lijkt mij
+2
MFPOWER06
@ambu954 ja denkt dat ik hem dan even laat maken bij de lmb die draaien er zo even een gat in tappen dr draad in en die hebben t spul daar voor 😅
ambu954
@MFPOWER06 zelf spelen en stoeien is veel mooier 😄
+2
MFPOWER06
@ambu954 dat wel maar als je geen draaibank hebt en tapset voor dat draad houd het n keer op 😅
jammermaarhelaas
Hadden vroeger op de Dexta een verloopring met daarin een knie 90 graden, en een snelkoppeling voor de hydrauliek. Zal gasdraad geweest zijn, terwijl er in de tractor iets anders zal zitten (Is een amerkiaan, voor zover ik kan vinden is het UN 1-5/8" x 12) dus ik neem aan dat het wel even wat lastig loopt, maar misschien kun je er iets mee?
Even zoeken naar de juiste maat, misschien heb je wat in huis waarmee je het alvast kunt meten/passen? Ik schat dat 1 1/4 gasdraad wel eens behoorlijk kon passen voor dit doel.
De vulplug van de versnellingsbak is trouwens hetzelfde.

Voorbeeld:
engeldot.nl/installatie-bouw/waterleiding/…

In de achterbrug zit een aanzuigfilter, deze komt hier af en toe voorbij op TF wanneer de hef het niet meer doet, en dan zit dat filter soms wel eens dicht. Helemaal onderin de bak, moet de hefdeksel er af om er bij te kunnen.
Later op de 3600 kreeg je een opschroef filterelement bij de oliepomp. Zal te maken hebben met het meer gaan gebruiken van externe hydrauliek en zodoende vervuiling van de olie.

Er zijn ook hydrauliek ventiel blokjes te koop, met eigen hendel, wel handiger dan olie tappen via buitendienstknop. Dat soort blokje kun je op de hefdeksel monteren en voeren dan de retourolie intern terug naar het reservoir. Maar gezien het kostenplaatje is dat misschien niet wat je zoekt.
MFPOWER06
@jammermaarhelaas mn maat heeft al n blokje met een knopje dr op dus dat is al compleet is nu alleen afgedopt
miquel-renquin
Kan je eens wat foto's sturen van die extra hydraulische aansluitingen die je hebt gemonteerd? Thanks.
+1
MFPOWER06
@miquel-renquin
zal ik doen als ik er mee klaar ben moet nog beginnen 😅
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden ford en hydrauliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!