Fendt 306 LS - Temparatuur

Dag allemaal, het zijn weer warme dagen en onze trekkers krijgen het weer zwaar te verduren. Mijn vraag aan jullie is: bij deze temperaturen, hoe hoog loopt jullie thermometer van de motor op? Niet echt zwaar belast. Een draaihark of een maaier erachter. Mijne staat nog net niet in het rood, maar weet dus niet wat normaal is onder deze omstandigheden
kleinerodetrekker

Reacties

Fendt108lsa
Neen, zeker niet met zulke werkjes. Geen enkele van de trekkers die hier lopen krijgen het hier warm van. Kijk maar eens je koelcircuit na op evt ernstige verontreiniging of defecte termostaat of foute weergave temeratuurmerer,...
@Fendt108lsa waar staat jouw meter gemiddeld?
valmet6400power
@kleinerodetrekker
Dat is ook gevaarlijk om vanuit te gaan, bij onze case komt ie niet verder dan 1 streepje van de onderkant als ie gewoon werkt. Als ie al z’n pk’s nodig heeft dan staat ie zelfs nog niet in het midden. En ja de thermostaat is goed.

De 6400 blijft altijd op temperatuur, in het midden en als die het heeel zwaar heeft iets verder dan het midden. Of het -10 is of +35 graden maakt niet uit.
mf 6150
Voermengen met een 305, redelijk hard werken, ongeveer in het midden. Beregenen met het warme weer, ook in het midden.
Is je radiateur schoon? Keertje met water afspoelen wil weleens helpen
arnoud
Even met een infrarood meter koelwater temperatuur meten. De meter van de trekker is niet altijd even betrouwbaar
@arnoud en wat is dan een mooie werktemparatuur? 75-85 graden?
geweldenaar
@kleinerodetrekker As de thermostaat open gaat blijft de temperatuur hetzelfde.
arnoud
@kleinerodetrekker ja dat zou goed zijn idd
matzzz
Div mwms lopende (waaronder ook een 306 ls die aan een 22 kuub mengwagen staat) en die blijven allemaal netjes op temperatuur. (ongeveer in het midden) Ookal zijn ze niet op vakantie.
+2
Vandaag met een ir thermometer alles gemeten. Conclusie: thermostaat defect. Inmiddels al een nieuwe erin gezet en Viola! Loopt weer als een zonnetje met mooie temperatuur. Meteen even de brandstof pomp van nieuwe olie voorzien. Stond nog op mijn lijstje.
+1
Dank voor al jullie reacties!! Echt super hoe men elkaar hier helpt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!