David Brown 880 - David Brown 880 Rijd niet

Wie kan mij meer informatie geven over mijn DB 880.
Ik heb een DB 880 gekocht die niet rijd.
Als je hem in de versnelling zet als de tractor uit staat en dan de tractor de start komt die SOMS in beweging. Wat is er dan waarschijnlijk aan de hand?
Alvast bedankt
Arian02

Reacties

Klein Rot
@Arian02
Waarom zet u hem in de versnelling met stilstaande motor. Werkt de koppeling niet?
+1
Gerrit Hendrik
De voering is van de koppelingsplaatl af. De DB880 moet even door midden gehaald worden. Succes.
+1
DB780
Als hij in beweging komt als je hem start zou ik zeggen dat hij wel rijdt. Het klinkt inderdaad als een koppelingsprobleem, Wat voor versnallingsbak ligt er in 12 of 6 versnellingen, bij een 6 versnelling zou het mogelijk moeten zijn om de koppeling er uit te halen zonder dat de tractor door midden moet.
Werkplaats handleiding bestellen op bv histoparts. Ik heb hem laten vervangen, de motor moest toch vervangen vervangen worden. De aftakas koppeling en druk groep zou ik dan ook maar meteen meenemen, kost wat, maar dan hoeft hij maar 1 keer uit elkaar.
Gerrit Hendrik
@DB780 als er een doordraaiende aftakas op zit moet De DB880 wel midden door. De brandstof tank en het stuurhuis kunnen ook blijven zitten.
davy-polspoel
Een DB 880 (Selectamatic) moet volgens mij altijd gesplitst worden om aan de koppeling te geraken. Waarschijnlijk is het probleem inderdaad een afgesleten koppelingsplaat of is deze bevuild geraakt met olie -> dichtingsring van as vliegwiel(?).

Een 880 heeft ook een dubbele koppeling, kan je de afkas inschakelen als de motor draait en koppelingspedaal indrukt?
Arian02
Bedankt voor de reacties ik begin binnenkort met sleutelen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 880 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!