Scheur in motorblok t.g.v. vorstschade

Een aantal jaren geleden kocht ik een tractor met vorstschade, het motorblok was gescheurd achter de brandstofpomp. Inmiddels heb ik de tijd gevonden om de reparatie hiervan aan te vangen. Ik heb geprobeerd om de de scheur te dichten met Devcon plastic steel putty A, dit is echter geen succes na een paar dagen lekt hij weer opnieuw, mogelijk is deze epoxy niet flexibel genoeg hiervoor.
Heeft er iemand ervaring met het dichtmaken van gescheurde blokken met epoxy of andere soorten kunststof ? zo ja welk type merk is hiervoor het meest geschikt ? Lassen is voor mij geen optie vanwege de wanddikte en de locatie van de scheur. Voor alle duidelijkheid de uiteinden van de scheur heb ik al uitgeboord om verder scheuren te voorkomen. Alle reacties zijn welkom

Deel dit topic

Reacties

Informeer eens bij een motor revisie bedrijf zou ik zo zeggen,
wellicht dat zij vaker tegen komen.
porschestandard
Ik heb een keer JB-weld gebruikt om scheuren in het blok te dichten, tot nu toe een succes een jaartje later. Ik heb wel eerst een V-naad ingeslepen en het blok met scheur laten drogen.

(klik om te vergroten)

Polderjong
@porschestandard Bedankt voor de info, ik had ook een V naad in de scheur geslepen echter niet met het gewenste resultaat.
JanVD
Heb je een olie lekkage of een koelvloeistof lekkage? matriaal?

Bij een fordson dexta heb ik het geprobeerd met elektroden voor gietijzer, Door verkeerde handelingen niet gelukt.
En vervolgens geprobeerd te stikken, maar ook zonder succes.
Uiteindelijk een ander onder blok erin gehangen en klaar.

epoxy heb ik geprobeerd bij een olie lekkage maar dat wou toen ook niet
heb ergens wel gelezen dat je kramtentjes moet gebruiken dat gaat het splijten tegen.
en goed opschuren en ontvetten

succes
Polderjong
@JanVD Koelvloeistoflekkage, het lijkt erop dat de Devcon epoxy niet tegen koelvloeistof kan, het blok was goed droog en schoon toen ik het erop smeerde, na een week met in totaal misschien 3 uurtjes draaien tik ik de Devcon laag er zo met een beiteltje af
Corne S
innotec.nl/kitten-en-lijmen/lijmen/…

Dit is ook mooi spul. Alleen ik heb het tot nu toe alleen op brandstoftanks gebruikt. Ik weet ook niet of je het als vullend kunt gebruiken.

Of dit (geen ervaring mee)
mesaproducts.nl/kneedbaar-staal-metaal/
Polderjong
@Corne S Bedankt voor de info
geweldenaar
Nie zelf met kit gaan liggen prutsen maar laten lassen.
Er zijn meerdere lasbedrijven die gespecialiseerd zijn in repareren van gescheurde motorblokken. Ik ken er wel een paar.
JanVD
Hier hebben ze het over lassen en epoxy.
tractorfan.nl/topic/118488/
Polderjong
@JanVD Interessant verhaal, ik ben benieuwd of de reparatie met Belzona nog dicht is na 2 jaar, ik heb die vraag even bij hun neer gelegd
+1
dirkao
Bij de mercedes vrachtwagenmotor van mijn hakselaar is weleens een drijfstang naar buiten gekomen. het blok is toen gelast. inmiddels al weer 4000 uur geleden en nooit geen omkijken meer naar gehad. het revisiebedrijf dat de motor gereviseerd heeft het door een één of andere specialist laten doen. dit is wel een opmerking waar jij niks aan hebt, maar ik bedoel maar er kan veel als je de juiste methode toepast.
frammi
Heb volvo penta motoren wel eens laten "krammmen". Er wordt dan een sleufje gemaakt over de scheur. Aan het einde van dat sleufje wordt aan elke kant een rond gaatje geboord en vervolgens wordt er een kram met dit zelfde model m.b.v. een lucht hamertje ingeklonken.De scheur wordt hierdoor naar elkaar toe getrokken zodat het niet meer kan gaan open staan. Of dit kan is natuurlijk afhankelijk van waar de scheur zit en hoe dik daar het materiaal is. Zal proberen het adres terug te vinden van dit bedrijf.
frammi
Bedrijf terug gevonden. Doddema locking uit Hendrik-ido-ambacht heeft dat toen gedaan.
Polderjong
@frammi Bedankt voor de info

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden Scheur in motorblok en vorstschade geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0