Ford 3055 - Weet iemand waarom een Ford 3055 stuurstangen heeft met verschillende lengte?

Ik kwam er achter bij het vervangen van de stuurkogels dat mijn beide 3055 trekkers verschillende lengtes stuurstangen hebben.
Links ongeveer 84,5 cm en rechts 79,5 cm. Dat lijkt mij logisch wanneer ook de beide stuurarmen aan de stuurstang met een spie vast zitten op hun assen resp. stuurhuisas en fusee.
De fusee heeft wel een spie maar de stuurhuisas heeft volgens mij een vertanding.
Dus kun je met die vertanding de stuurhuisarmen vrijwel in dezelfde positie zetten en dezelfde stangen gebruiken.
Uiteraard kun je ook zeggen waarom moeten ze een gelijke lengte hebben....
Lutjeford

Reacties

+2
basia
Volgens mij zitten de pitmanarmen op verschillende afstanden ; door tand overbrenging .
Zou je de armen verzetten op de assen , krijg je verkeerde wieluitslag met sturen , en zogenaamd dwingen van de banden (stuurt slecht en veel bandenslijtage )
+1
Ik neem aan dat de assen van de stuurarmen links en rechts als het ware achter elkaar liggen in het stuurhuis. Beide stuurarmen moeten in dezelfde hoek staan om bij links en rechtsom sturen de wielen eenzelfde uitslag te geven (binnen kortere radius als buiten, en dat zowel bij rechtsom als bij linksom een bocht maken).
Om dit mogelijk te maken moet het verschil in afstand tussen stuurarm en fusee-arm opgevangen worden door de stuurstangen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!