Heftruck remt niet helaas

Hoi Tractorfan forum,
Via google kwam ik op een ander topic over iemand die problemen had met zijn remmen van een o en k a30 heftruck.
Ik zit ook te klooien met de remmen van mijn o&k a40.
Er zit geen druk achter het rempedaal en als ik op het pedaal druk dan perst hij de vloeistof er in het reservoir uit. Pedaal loslaten dan zakt het weer. Betekent dat dat de hoofdremcilinder aan vervaning toe is? Zoja, iemand enig idee waar ik die kan kopen?
Het ontluchten lijkt me ook geen gemakkelijk klusje. Er zit volgens mij nog geen ontluchtingsnippel op. En bij de laatste knelkoppeling kan je heel slecht bij. Ik wil de hele remtrommel eraf halen om te kijken of ik er dan beter bij kan maar daar zit nog geen beweging in. Het wiel, de as naar het differntieel. En de lagerborgmoer + lagerborgring heb ik er al uit. Klopt het dat de remtrommel er nu met bijv een grote poelietrekker af moet kunnen?
Ik hoop op tips

Deel dit topic

Reacties

Hoi, hetzelfde gehad met onze heftruck.
Nieuwe hoofdremcilinder gekocht bij onderdelenbalie.nl

Ontluchting zit er wel op. Achter het wiel. Vaak alleen bereikbaar via een gat in het chassis waar ook de remleiding doorheengaat. Dopsleuteltje met verlegasje door het gat in chassis. Soms zit er ook nog een ontluchtingsnippel dichtbij de hoofdremcilinder voordat de harde leidingen overgaan naar slangen. Inspecteer ook even de remcilinders in de wielen! Die gaan vaak lekken of zitten muurvast! Revisiesetje meteen meebestellen. Ontluchten met 2 personen is handig of met een vacuümpomp

Succes met klussen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0