David Brown 990 - Water uit spruitstuk bij starten

Hallo, ik heb een david brown 990 van ‘n kennis staan, als je hem start lekt deze water uit het spruitstuk/ uitlaat, water van de radiator zakt ook, iemand enig idee wat dit kan zijn? Scheur in ‘t blok? Koppakking? Hoor het graag.. de kop gaat uiteraard van de blok af moeten maar ik vraag hier alvast wat raad.
Hannes.

Reacties

DB780
Ai ai ai, dat heb ik ook gehad. Is het toevallig ook dat de startmotor de motor niet mee kan nemen geblokkeerd?, en stijgt ook het olie pijl in het carter zonder dat er olie is bij gedaan. Dan is de kans groot dat je net als ik een gietgal in de motor hebt. Dit is een luchtbel die tijdens het gieten in het blok is ontstaan. Na verloop van tijd slijt de cilinder wand op de gietgal door en kan er water in de zuiger lopen.
Het is dan afhankelijk van de zuigerstand als de motor stop word gezet waar het water in loopt, als de zuiger boven staat lekt het water naar het carter, staat de zuiger beneden, dan kan je niet starten voor hydolock (motor blokkeerd).
Ik dacht dat de koppakking er uit lag, maar kon hier niets aan zien.
Om te controleren of je een gietgal in het blok hebt zal je de clinderkop moeten demonteren, giet daarna water in het koelcircuit van de motor, draai nu de zuiger omlaag en wacht even, binnen enkele seconden zie je druppels van uit het blok de cilinder in lopen.
Ik heb er een andere motor in laten leggen, is geloof ik de enigste oplossing.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 en hebben de trefwoorden water , uitlaat en starten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!