Deutz D6005 - groepenpook springt eruit.

Ik heb deze vraag eerder gesteld op het forum dus het kan zijn dat je reeds geantwoord hebt.

Onze deutz 6005 'springt' uit de versnelling. En dan bedoel ik niet de pook van 123, maar de groepen L M S en R. Hij gaat dan uit de R(achteruit) of de M(middengroep). Deze zitten ook tegenover elkaar. Is er een simpele blokkering stuk of zit het dieper? Dit gebeurt juist als de belasting even wegvalt. Dus even gas los. De pook blokkeert in die versnellingen ook niet.

Moet de bak uit elkaar? Is dit zelf te doen?

gr dick
dicky

Reacties

eppo
Heeft die van ons ook met het achteruit rijden, is al meerdere keren naar gekeken en nog niet opgelost. het zijn niet de beste bakken denk ik
sjonnies
Dat heb ik ook bij de 6507
ik dacht zelf de sychromes ringen
maar ik weet het niet zeker
Corne S
De 24 serie van inter heeft hetzelfde probleem wel eens. Hier wordt de groepenpook met balletje en veertje geborgd. Wanneer de groepenpook niet blijft staan, is het veertje lam of gebroken. Werkt dit bij Deutz niet net zo?
marcpd
Corne S heeft het juist, een oom van me heeft een 6006, zelfde bak als een 6005,is niet zo moeilijk te repareren, (waarschijnlijk is er een veertje kapot, je kan er bij door enkel het deksel met de poken eraf te schroeven),maar je moet het juiste veertje hebben,met de juiste spanning.Beste eppo,die bakken zijn donders goed, de trekker van mijn oom heeft er meer dan 20000 uren mee gedraaid!
dx11
Dit probleem hadden wij met de 6206 ook, daar was een naaldlager uit een tandwiel gelopen.

Dit is best wel een flinke klus, want je kunt er nouwelijks bij, maar het is wel zelf te doen als je een beetje handig bent
deutzkatlijk
Een 05 met synchromesringen dacht het niet das pas in de 06 series. das wel een iets andere bak hoor
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!