Illustratie van:

PZ Strela - Welk type Strela is dit?

Hoe kan ik zien welk type Strela ik heb.
Op het plaatje van de machine staat: PZ Strela Zweegers maar verder kan ik niets vinden.
Bij het schudden verspreidt hij het gras niet mooi. Blijft in een rij van ongeveer 1,5 meter liggen zonder dat ik de wasborden eraan heb.
De tanden staan op schudden.
Heb deze machine net.

Alvast bedankt,
Arend

Deel dit topic

Reacties

Arend Swart
Hierbij de foto's

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

MF65power
@Arend Swart dus je hebt hem net aangekocht wss?
+1
Hij staat op wiersen, de tanden moeten in de onderste gaten zitten voor het schudden en de wielen in de onderste of in het middelste gat! dit is gewoon een PZ Srela niks meer en niks minder
+1
Arend Swart
@timmerwerken-baron, bedankt voor je antwoord. Tanden stonden inderdaad verkeerd. Had de verkoper gevraagd en die gaf aan dat voor schudden dit de juiste stand was. Ben er blij mee.
Op deze foto's
erik9831
tractorfan.nl/doc/86/

De handleiding die hier op tractorfan ook geupload is, misschien dat deze jou wel kan helpen moest je die nog niet hebben.
Stier69
Daarbij nog spelen met rijsnelheid,toerental en topstang goed stellen.Je kunt makkelijk te snel rijden.
Arend Swart
@Stier69 ook dat heb ik inderdaad gemerkt. Gaat nu goed. U ook bedankt voor het advies.
Piet1960
Gebroken tanden vervangen, er missen er nog al wat.
flip1150
@Piet1960 Het nadeel van een strela of HS 360 is de breuk van de tanden en veertjes. Ik heb nu een gewone schudde die zich onderhand terug verdiend doordat ik amper meer een gebroken tand en geen gebroken veertjes meer heb. Voor de rest kan ik zeggen dat hoe droger het materiaal is hoe slechter hij het verdeeld.
Piet1960
@flip1150 Klopt helemaal, en je hebt wel 4 verschillende tanden, ook opletten. Als ik hier grasland scheur voor mais, vind ik altijd meerder tanden, want in de jaren 70 had iedereen een strela.
Arend Swart
@Piet1960, dat klopt ook. Heb ze vanochtend allemaal vervangen maar gisteren waren ze nog niet binnen. Dat had u goed gezien. Bedankt.
Corne S
En alleen maar linksom schudden, anders liggen de bandjes er af. Op de weg beugeltje, zodat hij niet kan scharnieren.
kerstrunner
En voldoende toeren laten draaien, mag 500 toeren hebben bij nat gras, hoe droger, hoe minder toeren, anders slaat hij alles kapot

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ Strela ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0