Kunst mest explosie gevaar

Het nieuws staat er bol van. Een paddestoelwolk was het gevolg van de ontploffing in Beiroet. De oorzaak was een goedje dat ammoniumnitraat heet, een bestanddeel dat gebruikt wordt voor het maken van kunstmest. Je kunt er ook bommen van maken. Als een opslag niet netjes wordt beheerd, zoals de autoriteiten al jaren wisten, dan krijg je Beiroet 2020 (het staat nu al op Wikipedia).

Bron

MSN
msn.com

Deel dit topic

Reacties

+2
walker1
Kunstmest die in Nederland geleverd wordt is vermengd met kalk en is zo een stuk stabieler. Die kleine ronde korreltjes die bij de boer in de silo, bigbag of zakken zit kan niet zomaar ontploffen zoals in Beiroet.
+1
labella
@walker1 gooi maar eens wat erbij in de melkbus met carbidschieten, dan moet jij eens opletten wat er gebeurt.....
+2
walker1
@labella Ik schreef dat het niet zomaar kan ontploffen, in een melkbus met carbid noem ik niet "zomaar ontploffen". Kunstmest in Nederland is geen pure ammoniumnitraat. Vergelijk dat ammoniumnitraat maar met dat carbid van jou, als je dat niet op de juiste manier bewaard, dan is het ook gevaarlijk. Simpel gezegd, als jij carbid zonder verpakking opslaat in een oud schuurtje met lek dak, dan kan dat carbid ook gas vormen, als jij dan net als in Beiroet aan dat schuurtje gaat lassen, dan gaat het mis. Als er in het schuurtje geen carbid lag, maar nat geworden kunstmestkorrels, dan vliegt de boel niet de lucht in als jij gaat lassen.
+9
walker1
Het is trouwens maar goed dat ze in Beiroet geen stikstof discussie en een RIVM hebben, heb geen idee of 2700 ton ontploft ammoniumnitraat zomaar in de rekenmodellen past...
Ritchie
@walker1

Daar hebben mensen al niet eens meer wat te vreten.. Tis allemaal aardig oneerlijk verdeeld in de wereld.
verwijderd
+1
walker1
@Minitauro Alsof terroristen als eerste op TF kijken als ze een bom willen maken. Beetje google-en en je hebt de ingrediënten zo gevonden.
verwijderd
walker1
@Minitauro Maar wat staat hier nu feitelijk uitgelegd?
J asper
@walker1 dat je kunstmest bij de carbid moet gooien 🤣😜
verwijderd
+1
walker1
@deJong Als The A Team of Macgyver in een boerenschuur wordt opgesloten dan vinden ook kunstmest, brandstof, etc en uiteindelijk kunnen ze ontsnappen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0