John Deere 1640 - probleem

Hallo,

onze john deere, had een tijdje geleden het probleem dat je de hef, en het stuur, en de hydrauliek niet meer kon gebruiken bij lage toeren. tenminste het ging niet, of heel schokkerig. nu was de trekker voor dat probleem naar de dealer gegaan, en hebben ze er een andere hydraupomp opgezet.
toen de trekker weer thuis was, gingen we kuilsnijden, en toen mijn vader de hef omhoog wilde doen, ging die wel omhoog maar ging die meteen stotterend weer naar beneden.

ik vermoed dat er ergens een olielek zit.

wat is jullie mening?
JohnDeere 1640

Reacties

minkema
Hebben ze de jd ook ververst en alle drukken gemeten.
Mielmonteur
Kan het niet zijn dat de olie niet ververst is en er ergens een verstopping zit??
roesthuis
Misschien is het olie pijl te laag
dalton
Misschien dat hij ergens valse lucht aanzuigt bij de retourleiding ( aangezien hij het alleen bij het zakken doet.
john deere 1640
Dat heeft die van ons ook wel eens gehad maar toen zat er te wieneg hydraulich olie op die moet je achter bij die dop bij vullen maar het kan ook zijn dat aan de rechter kant achter het wiel dan voor moet je even er onder gaan zit een soort van hydraulich klepje of zo iets is dat daar lekkte ie toen bij ons

maar hebben ze ook de filter vervangen?
roesthuis
Waar zit het filter eigenlijk
JohnDeere 1640
Filter zit voorin, hebben we schoongemaakt.
drukken zijn gemeten, is ook weer in orde.
hydrauliek peil is goed.
OhDeere
Filter zit in pot bij het rechter achterwiel. Dwars door de achterbrug zit het aanzuigzeef tussen 2 grote m36 pluggen. Olie eraf, aan de rechterkant!! stop losdraaien en aanzuigzeef eruit. Kijk even of dit allemaal schoon is/zijn.
Anders vuldruk meten op de hydropomp (goede jd dealer is hier mee begonnen). Ander wat proberen tijdens zakken hef. Hilo schakelen, PTO aan uit, hydroliek gebruiken en kijken wat er dan gebeurt. Hef bovenin zetten met last, tracto uit en even luisterenbij vuldop of hef cylinder lekt....
JohnDeere 1640
Oke dat is een bruikbare tip daar ga ik naar kijken! bedankt allemaal!!!
john deere 7810
@OhDeere

of stofzuiger op je vulpunt zetten 😉 zodat je hem vacuum houdt 😃 werkt ook zeer goed moet je alleen met z'n 2en zijn omdat je met de hand lucht moet afsluiten 😉
casejxu
Dat asje heb ik last vervangen bij een 2650 maar die was stuk omdat het Filip er was los gebroken
jd user
Heb je de trekkrachtregeling wel op de MIN staan?...

Zo ja.....dan is je hefcilinder lek.Dan moet je hefdeksel eraf en daarin zit de hefcilinder.In dit huis zitten twee lange stiften waarvan de rubbertjes zijn versleten.

Als je handig bent ,dan kun je veel geld besparen door het zelf te doen.Is op zich niet moeilijk.De cabine moet er dan wel af als je prettig wil werken.Maar bij een vierkante cabine kan het ook zonder deze af te halen.

succes ermee!
Johndeere85
@jd user wat houd die knop in dan heb hem er ook wel op maar vroeg me laatst al eens af waar voor die is haha
hewi
Je hebt de hef/zak klep lek,
john deere 1640
@ jd1640

dat asje als dat kapot is dat moet de hef het toch helemaal niet meer doen of wel?
JohnDeere 1640
Als ik de hef omhoog doe, dan moet ik: of goed gas houde en dan zakt die heel langzaam naar beneden, als die stationair loopt dan zakt die meteen naar beneden en ik heb ook ontdekt dat de HILO een raar geluid maakt, heeft dit ook met oli te maken?
DESLAGERURRE
Ja de hi/lo word met olie geschakeld die druk moet tussen de 9 en de 15 bar zijn en is te meten door aan de zijkant een nippel er uit te draaien een meter op zetten 😉

maar wat voor geluid maakt die hi/lo dan ?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!