Illustratie van:

International 453 - Hydraliek systeem voor slangen

Hallo,

Ik heb een vraag?

Ik heb 2 aansluiting op mijn trekker.
1 voor de hydraliek slang en nog een aansluiting.
Dat moet het vrouwtje voorstellen.
Ik heb geen idee hoe je die moet bedienen en wat voor functie die aansluiting heeft.
En waar moet je de hydraliek olie bijvullen ?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

roscho
De rechter aansluiting, het vrouwtje, kan olie leveren via een enkelwerkend olieventiel. Bijvoorbeeld te gebruiken voor een kippertje. Door het ventiel helemaal naar de andere kant te zetten, kan de olie terugstromen door dezelfde leiding, daarmee gaat de kipperbak weer zakken.
De linker (mannetje) is een drukloze retour. Als je een apparaat met een hydromotor aansluit, bijvoorbeeld de invoerrollen van een houtversnipperaar, moet de olie terug kunnen stromen naar het reservoir. Dat kan via deze aansluiting.
Je mag als leidraad nemen dat alle aansluitingen zoals die rechts zit, bedoeld zijn om olie UIT te halen, en aansluitingen zoals links zijn bedoeld om er olie IN te laten stromen. Beide aansluitingen zouden in elkaar passen, als ze niet aan een pijp zaten. Dit onder voorbehoud, zolang geen knutselaar de ventielen anders heeft aangesloten....
Dan bestaat er nog een veelgebruikte aansluiting met een draaikoppeling, die wordt meestal gebruikt als hydraulisch remventiel. Die heb jij dus niet op je trekker.
Silkeveen
Bedankt voor je reactie
Corne S
Die ronde dop achter je stoel kun je eruit schroeven. Dat is beluchting / peilstok en het gat waar je olie bij kunt vullen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 453 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0