John Deere 1640 - Electronica kapot?

Hallo, ik bezit een John Deere 1640,
Ik heb van de week een kar aangesloten op de stekker en toen viel e verlichting meteen uit en iik dacht dat dat gewoon een zekering was, toen ik de kar wegzette en de tractor weer starte had ik helemaal geen verlichting en electronica meer, (verlichting,toerenteller)zekeringen zijn allemaal heel..

iemand een idee??
Leev

Reacties

nhmonteur
Heb je de zekeringen ook door gemeten, want je ziet het niet altijd of een zekering kapot is.
Leev
Ja ook doorgemeten, en printplaat ook
Rozema
Het is belangrijk bij zulke problemen om te kijken waar je stroom meet. Het zal waarschijnlijk zo zijn dat er vanaf het contactslot meerdere + naar de zekeringskast gaan en dan naar de verlichting op de trekker en de stekker achter. Begin te meten bij de zekeringskast, zo weet je of het probleem na de zekeringskast ligt of ervoor. Dus het kan zijn dat het probleem richting de accu ligt. Vanaf de zekeringskast zal er een plus verspreiden naar de verlichting/ knipperrelais/ remlichtschakelaar. Ga met een spanningszoeker zoeken waar je spanning hebt. ook belangrijk dat alles een goede massa heeft, dit is ook iets om te controleren. Een massa verbinding kan beginnen te roesten waardoor de elektronica het niet kan doen. Ik hoop dat de informatie duidelijk is. Vragen zijn altijd welkom.
Leev
Ik heb net gekeken heb alleen rechts een knipperlicht en alarmverlichting werkt ook alleen rechts voor een massaprobleem is dit te toevallig toch? zo ineens?
Rozema
Ja dat denk ik ook. Het zal waarschijnlijk geen massa probleem te zijn. Daarvoor is het te acuut. Ik denk een kortsluiting waarbij een draad doorgebrand/ gesmolten is. Echter is het lastig inschatten op afstand. Het kan zijn dat een kabel(met meerdere draden) naar de verlichting/richtingaanwijzer/remlichten gesmolten is. Probeer het te controleren, visueel of gewoon meten met de spanningsmeter. Als de verlichting een piekspanning krijgt en niet goed gezekerd zal hij smelten en de andere draden meenemen is het smeltproces. Nogmaals lastig beoordelen op afstand.
Leev
Bedankt voor de tip, ik zal morgen zoeken.
Rozema
Geen probleem, vragen zijn altijd welkom. Misschien dat andere leden nog meer ideeen hebben? Alle ideeen zijn welkom!
minkema
Heb je de complete printplaat er ook even uit gehad en de stekkers misschien weer goed op drukken.
Leev
Ik heb complete plaat eruit gehaalt, welke stekkers doel je op?
minkema
Onder de printplaat
john deere 7810
Printplaat zo ver mogelijk naar onderen drukken want anders branden je koplampen constand
remco1234
@john deere 7810

hij zit wel ver genoeg naar beneden
wat zn koplampe doen het niet
DESLAGERURRE
Boven de moter tegen de cabine aan zit een grote 6kantige stekker .. die even schoon maken en er goed in drukken !
Tom VB
Wss printplaat niet goed erin gedrukt.
DESLAGERURRE
Of de printplaat doorgebrand 😉
Leev
Ik heb draden viseel bekeken, niks aan de hand, daarna heb ik de klemmen waar de printplaat in moet iets aangeknepen en daarna er weer ingedaan, daarna heb ik de stekker (onder de motorkap rechts de cabine in) losgehaalt en schoongemaakt) toen had ik weer alarmverlichting rondom (maar niet op knipperlicht)en verder doet nog niks het..
DESLAGERURRE
Voor op de cabine boven de moter dan ? heb je die al bekeken ?
Leev
Ben ermee naar de dealer gegaan en het blijkt dat je bij de 1640 de startknop over de kop kunt draaien.......... dus die weer normaal erop gezet, en alles weer in orde....

bedankt voor de hulp allen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!