Non-stop persen en wikkelen bij KroneKrone introduceert op de komende Agritechnica een non-stop pers-wikkelcombinatie: de Ultima.

Deel dit topic

Reacties

steyrTom
Als het werkt kun je wel wat tijd besparen.
mark_geffen
Ach dat is toch ook de toekomst. Dat is gewoon het grootste probleem bij rondebalenpersen, om de zoveel meter moeten stoppen om te lossen..
Zijn al wel ooit vaker van zo'n persen geweest toch? Van Lely-Welger?
Inter1246fan
Lijkt me wel handig, maar wat een kolos is die pers hey. Als je ziet wat voor 'n tractor ervoor hangt.
eppo
Een woest apparaat maar gaat de wikkelaar dit bijhouden? en wat word de min pk behoefte? toch geen 200pk?
simon369
Ben wel eens benieuwd wat dit zal geven in de toekomst.
Over de pk behoefte gesproken, voor een standaard comprima is 90 pk nodig. Dit weekend heb ik met 90 pk voor de pers gereden en dit is toch wel het absolute minimum.
HolderB12
Mooi concept. Wat dat betreft groot respect voor Krone.
Niet de grootste producent maar doet in de voederwinning op praktisch alle fronten aan de top mee. Ik denk, te wijten aan de stroom aan innovaties die eruit Spelle komen. En als het dan kwalitatief ook nog blijkt te kloppen, zoals mijn inziens bij Krone wel het geval is, ben je volgens mij goed bezig!

En nee, ik werk niet voor Krone 😃
KHD Deutz-Fahr
Er was al een Italiaans merk (waar ik de naam niet van weet), met het zelfde principe.
jd user
Alles wat krone maakt, is een produkt die in ontwikkeling is!!!Uiteindelijk betaald de gebruiker de ontwikkelingskosten.Zó is het al jaren bij krone geregeld.En dan komt er vanzelf weer een goede werkbare machine tevoorschijn.Zó ook deze machine?....
janhenk
Jongens koop nou maar gewoon een dikke JOHN DEERE pers dikke kwaliteit!!! 😃
interpowerrr
@jd user

ontwikklingskosten betaal je bij elk product van elk merk!!! van tandenstoker tot vliegtuig!!! en daarbij zijn de persen en hakselaars van krone een stuk beter doorontwikkeld dan die van john deere, verkoopcijfers zeggen genoeg lijkt mij.
janhenk
Jaaa want een jd gaat langer mee , dus verkopen ze er minder 😉 beetje logisch nadenken
DESLAGERURRE
Er gaat niks boven mc hale 😉
janhenk
Mwa die dingen hebben nog wel is wat hoor ik de laatste tijd slager!!
jd user
Trouwens...waarom ontwikkelen ze niet een automatische plasticrol verwisselaar?.....Want als ergens een beetje veel tijd in gaat zitten ,dan is dat wel die zware plastic rollen verwisselen.Wat een gekut is dat zèg!.Eerst alle kasten volsjouwen en daarna alles weer op de houder oversjouwen.

Hier zou toch veel meer iets op gevonden moeten worden,dan alleen maar nonstop met een klein slakkegangetje mogen doorrijden?...
DESLAGERURRE
@janhenk

jou JD toch ook wel :lol:
Siebenga
Hier heeft er een gelopen.. bij ronald bos staat zelfs wel op youtube.. werkte niet
DESLAGERURRE
Wat niet ...
DESLAGERURRE
Die krone ?
Siebenga
Siebenga
Je moet er inderdaad alsnog uit voor net en plastic 😄
Kareltje
@HolderB12

Krone klein? Dacht het niet. Krone is een van de grootste op het gebied van mechanisatie in de agrarische sector. Ik geloof dat ze op de zesde of zevende plek staan. Eerst natuurlijk Jd, CNH en Kuhn. En dan nog wat merken en dan komt krone. Krone is niet alleen een mechanisatieproducent, maar ook een grote dealer van JD. Ik vraag me alleen wel af hoe het gaat als je met vraag komt voor een rondebalenpers. JD of krone.
GROENEDEERE
Bij kleine wiersen zal het misschien wel voordeel opleveren maar wanneer je dikke wirsen hebt zit dat voor kamertje zo vol. 50 % tijdwinst is dan wel heel overdreven.
HolderB12
@Kareltje

Klopt inderdaad, daarnaast bouwen ze trailers, qua medewerkers de grootste tak. 2e Grootste bouwer in Europa na Schmitz Cargobull.

Volgens mij verkopen de Krone dealerbedrijven wel Big Packs maar geen ronde balenpersen, zijn JD full-liner. Maar als er bijv. een Big X te slijten valt is er vast wel een manier te bedenken...

Succesnummer of niet, dergelijke ontwikkelingen brengt de techniek vooruit.
fanMF
Het zal misschien wel goed werken, maar zou de baaldichtheid nog wel zo goed zijn :? Aangezien dat het via transportbanden gaat en eerst voorperst, dan zou je toch zeggen dat je een baal met een prop erin krijgt :? En over een goede pers gesproken, geef mij maar een Mc Hale 😃
radium45
Sterke punt van Krone is dat er geluisterd wordt naar de gebruiker, en vooral naar de Nederlandse loonwerkers. Iets waar JD vroeger helemaal niks mee deed. Claas luisterde ook goed naar de markt, vooral op hakselaargebied en dat vertaald zich in een goed product waar zelfs een Nederlander mee vooruit kan.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!