Deutz F3L912 achterste krukaskeerring

Hallo allemaal. Ik wil de achterste krukaskeerring van een Deutz F3L912 vervangen alleen ik zie nu dat de originele keerring zodanig is gemonteerd dat deze enkele millimeters is verzonken in de aluminium behuizing. Ik heb geen special tool om deze op dezelfde manier te monteren. Weet iemand of ik de keerring gelijk met de aluminium behuizing kan laten lopen? Er komt een generator achter de motor dus een hoop werk om alles weer los te maken indien hij gaat lekken op de keerring.

Groet Arucamba

Deel dit topic

Reacties

goeiedag eem
Ik zou hem gelijk leggen heb je de keerring ook op een nieuw ongebruikt vlak lopen
Arucamba
Hallo, ja ik zat daar ook aan te denken, maar meer omdat ik hem zonder speciaal gereedschap niet gelijkmatig in de karter krijg. Hij ligt bijna 3 mm diep in de carter. Bedankt voor je reactie
goeiedag eem
@Arucamba dat is even een kwestie van uit meten op een vlakke plaat
Arucamba
Ja de voorste keerring had ik er al ingetikt met een vlak plaatje. Deze keerring zat ook zo gemonteerd. Heb inmiddels het werkplaatsboek gevonden en daar gebruiken ze speciaal gereedschap. Maarja, het vliegwiel raakt de keerring sws niet dus zal wel goed komen. Ik zit op een eiland, kan niet iedere keer 2 weken wachten op onderdelen. Moet helaas ook de vliegwielbouten hergebruiken.
Rick V
@Arucamba kan ook bij groot motoren toekomst e3ns informeren
Arucamba
Ok bedankt voor de tip. Zal eens gaan kijken daar. Misschien hebben ze een tool die gebruikt kan worden voor verschillende keerringen. Voor de F2L912 heb je ook weer een andere tool nodig. Zo blijf je bezig. Maar bedankt voor de reactie.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0