Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - spuiten

Wat is de verhouding voor de hoeveelheid verharder
dat je moet gebruiken om de laklaag te spuiten?
En moet er dan nog with sprite of thinner worden aan toegevoegd?

mvg Simon Bothuyne

Deel dit topic

Reacties

Schluterfan
Dat hangt van de verf en het merk af. Ik heb voor een Deutz F2L514 industrielack gebruikt, en dat was 1:2 verhouding dacht ik. Dan doe je de helft van de hoeveelheid verf die je in de pot gedaan hebt, aan verharder erin, en dan 10% verdunner geloof ik. Weet het niet helemaal vanbuiten, want ik kijk eigenlijk altijd voor het zekerste naar de info die erbij geschreven staat.

Je moet dat soort dingen vragen bij de winkel/autoparts waar je je verf koopt, die ik ook altijd.
TM165fan
Oke bedankt, in de winkel zijden ze ook 1/2 maar niet dat er nog verdunner inmoest.
sprokkel hout
Echt een heel klein beetje verharder er in en ik neem aan dat je op lage druk spuit dus dan moet je hem zo dun mogelijk maken anders raakt je spuit pistool verstopt
TM165fan
Ist nu 1/2 of een heel klein beetje?
Fendttrisixfan
Ik deed er lang geen 1/2 bij, gewoon bijdoen totdat de verf vloeibaar genoeg is
RF-HanomagR19
Heb ook lak van de autospuiter. Kreeg de 1 liter verf, 0.5 liter verdunner en 0.5 liter verharder. Dat was de verhouding zei die.

Volgens mij maakt het aantal verdunner niet echt uit, als de verf maar goed spuit.

Als ik jou was zou ik gewoon even naar de fabricant bellen/mailen want het verschilt ook per merk. Staat het niet gewoon op de bus?
sprokkel hout
Voor lage druk spuiten moet het echt heel dun zijn dus voeg verdunner toe tot je heel dun bent (als je op lage druk spuit) en als je het ongeveer per liter klaar maakt is een klein floppie meer dan zat het is zeker geen liter verf halve liter verharder dat is veelste veel
322kris
Indien je autolak spuit is het 1L verf en 1/2L verharder plus verdunning tot de verf juist niet van je menglatje druppelt,denk 10%.De MC.heb ik met verf van Kramp gedaan dat is meer een industrie-verf,daar gebruik ik maar 30% verharder en misschien 5% verdunning daar de verf minder van kwaliteit(dunner)is.Zeker geen white spirit gebruiken als verdunning.
Interford
Volgens mij moet je voor de grondverf en de lak dezelfde verdunner gebruiken
clemens1967
De hoeveelheid verdunner word bepaald aan de hand van hoe vloeibaar de lak is. Dus in de winter meer verdunner dan in de zomer, normaal meet je dat met een beker met een gaatje en de snelheid van leeglopen is de maat.
Hoeveelheid harder staat op de lak, bij meer harder gaat het lak meer van glanzen, alleen word hierdoor ook weer harder en breekbaarder. Meestal ongeveer 2 liter verf 1 liter harder maar kan soms ook wel 10 liter verf met 1 liter harder zijn.
De verdunner is ook belangrijk ik zou een vluchtige type nemen. Gewoon iets op een stuk glas gieten en kijken hoe snel het verdampt dit moet vrij snel zijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
29