Illustratie van:

Fendt 105 LS - Hoe kan het dat ik altijd moet blijven Sturen met mijn fendt

Als ik met mijn fendt op een rechte weg rij moet ik altijd blijven sturen hoort dat zo of kan ik er wat aan doen de trekker is hydraulisch gestuurd.
Mvg Jan

Deel dit topic

Reacties

Fendt-106
Probleem in je orbitrol hoogstwaarschijnlijk, kun je zelf vaak niet veel aan doen, ook omdat de afdichtingen orgineel niet meer te krijgen zijn.
roscho
Als je steeds dezelfde kant op blijft sturen, dus bijv. je stuur steeds naar links moet draaien om rechtuit te rijden, is het binnenwerkse lekkage in de orbitrol. @Fendt-106 zegt het al: weinig aan te doen of het wordt heel kostbaar. Tenzij je op de sloop een nog goedwerkende orbitrol kunt vinden.
Moet je dan naar links, dan weer naar rechts bijsturen, dan is het meestal slijtage van de kogels in de stuuroverbrenging. Daar kun je evt. nog nieuwe kogels op zetten.
+1
Fordje4600
Als je voorwielen iets naar buiten sporen dan slinger je over straat, meet aan de voorkant van de voorwielen op een vast punt en op het zelfde punt maar dan aan de achterkant van de voorwielen. Voor mag heel iets smaller zijn als achter zodat je toespoor krijgt
mf 6150
@Fordje4600
Klopt wat je zegt, hadden wij ook bij de 305. Vooras op laten knappen en er is veel gezwabber weg, maar ook de orbitrol is slecht dus hij zwabber nog iets
+1
Fordje4600
@mf 6150 hebben een ford 7000 met 4 cm uit spoor gehad, ooit een nieuwe stuurstang gemonteerd bij eenvorige eigenaar, nooit afgesteld... je kon niet met de trekker rijden zo slingeren. Nu een halve cm toespoor en niks geen geslinger meer. Ook speling in de stuurstangen verholpen
mf 6150

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 105 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!