Illustratie van:

Massey Ferguson 158 - multipower

De multipower van mijn 158 werkt niet meer, wat kan er aan de hand zijn en is het een grote klus om dit te repareren??

Deel dit topic

Reacties

Kimi4ever
Grote Kans dat 't Pompje kapot is van Je Multi Power! En Meestal moet de Trekker Dan Uit Elkaar/Door de Midden.
regt
Of de regelklep.
MaartenMandemaker
Bij onze 148 zat het aanzuigfilter verstopt van de grote tandwielpomp, toen deed de MP het ook niet meer. Dat kan het ook zijn. Deze zit onderin de ruimte tussen de versnellingsbak en achterbrug, en om erbij te kunnen moet je het hefdeksel eraf halen. Dan kun je eventueel ook bij de pomp mocht dit het probleem wezen. Vergeet alleen niet om voordat je het hefdeksel eraf haalt het rolletje tussen 2 regelstangen van de hefinrichting uit te halen. Hier kun je bij door het ronde deksel aan de rechterkant van de achterbrug af te draaien, dan voel je 2 stangetjes met daartussen een rolletje, dit kun je er tussenuit halen door de stangetjes wat uit elkaar te buigen. Zorg wel dat ie niet valt, want dan kun je met een magneet zoeken 😄 (ervaring)
MaartenMandemaker
Dit is het binnenwerk wat je te zien krijgt als je het hefdeksel verwijdert, aan de linkerkant ligt de tandwielpomp, en onder de leidingen die je daar ziet zit het aanzuigfiler. Ik weet niet of je 158 zo'n grote pomp heeft, dit hebben ze n.l. niet allemaal. Maar dan zit er een kleinere lagedrukpomp in voor de MP
RemcoPower
Maarten ik zie bij de foto dat de aftakas bij die 148 ook hydrolische is ingeschakeld. hebben dat de 158's met multi power dat ook?
MaartenMandemaker
Ja volgens mij wel.
RemcoPower
Zit die hendel dan ook op dashbord zeg maar?
MaartenMandemaker
Nee hoor de hendel zit gewoon rechts naast de zitting, net als bij een mechanisch ingeschakelde.
regt
Er zijn wel erg veel verschillende types versnellingsbakken en koppeling en/of hydroliek uitvoeringen in de 100 serie gebruikt hoor 😞
stammetje
Oke, bedankt voor de info. ik denk dat ik het er dan voorlopig maar even bij laat want dat lijkt mij toch wel een behoorlijke klus. misschien een klus voor in de winter. eigenlijk ben je de multipower ook niet echt nodig.
stammetje
Ik zal toch maar die MF158 uit elkaar moeten halen, nu werkt de koppeling ook niet meer. heeft iemand ook wat meer technische info van de 158? ik kan er niet veel van vinden wel van andere typen maar daar zit geen multipower op.
en ik weet nog niet goed waar ik beginnen moet.
Pauls
Stammetje, je een PBtje.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 158 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
7