Dynamo kapot.. waar een andere te krijgen?

Dynamo (oude gelijkstroom) heeft het begeven.. lager uitgelopen en de boel intern beschadigd.. reparatie eigenlijk niet ad orde. Weet iemand waar een andere te krijgen??

Deel dit topic

Reacties

Naar vekoma bv in lemerlerveld.
+1
redeagle14
@radium45 is geen Bosch uitvoering maar een Lucas.
boMc
Past die van kramp in de bestaande beugels? Lijkt me anders.. waar komt de poulie? Niet ad kant van de connectors lijkt me..
boMc
Ik wilde foto plaatsen van situatie maar lukt me niet..😣

(klik om te vergroten)

bas101
Heb er nog wel een paar liggen
boMc
@bas101 dat is mooi..! Even pb..
Rick V
IS bosch

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

boMc
@Rick V ja dat is em lijkt het..
Rick V
@boMc ihc heeft voor mijn weten bijna altijd duitse startmotoren en dynamos en pompen gebruikt van bosch, of is dit een amerikaanse trekker? deze dynamo is evt wel te koop maar een wissel heeft meer opbrengs en is veel goedkoper dan zo,n originele
Bertus 1970
Ik had zelfde probleem. Ik heb er een oude auto dynamo (wisselstroom) opgemaakt.
Geeft ook veel meer stroom. Accu sneller weer vol.
boMc
@Bertus 1970 als ik geen andere kan vinden dan moet ik het idd aanpassen aan wissel stroom..
roscho
@boMc Aanpassen naar wisselstroom raad ik je sowieso aan, met gelijkstroom trek je met een paar werklampen al snel je accu leeg. Of je moet LED-lampen monteren, die nemen weinig stroom.
Bertus 1970
En wissel stroom dynamo krijg je voor weinig.
Autosloop of marktplaats.
boMc
De originele fungeert tevens als spanrol voor v snaar aandrijving waterpomp en ventilator.. bevestiging andere dynamo moet dat ook hebben. Betekent aanpassen bestaande bevestiging punten .. gedoe.. dus nog ff zoeken naar origineel..
roscho
@boMc Betekent aanpassen bestaande bevestiging punten .. gedoe.. dus nog ff zoeken naar origineel.

Bij een revisiebedrijf hebben ze keuze uit meerdere typen. Ze kunnen er een kiezen waar de bevestigingspunten op dezelfde afstand zitten en eventueel kan de poelie worden overgezet, desnoods wordt een andere poelie gemonteerd die verder naar voren of juist terug staan. Gewoon de oude meenemen en dan zoeken ze iets wat past. 't Enige waar je even op moet letten is of een wisselstroom qua dikte onder de kap past, maar aan de foto te beoordelen zal dat geen probleem zijn. En uiteindelijk zijn de meeste dynamo's erop berekend dat ze spanning van de snaar aankunnen die nodig is om fan en waterpomp aan te drijven.
Rick V
@boMc hoeveel wil je er voor geven als je hem wilt?
+1
bas101
Met dank aan BoMc om bij mij een passende dynamo a €100 te bestellen en deze vervolgens nooit op t halen .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0