International 1046 - Stuurbekrachtiging werkt niet altijd

Hallo,

De stuurbekrachtiging van onze 1046 werkt niet altijd. Het ene moment werkt de stuurbekrachtiging super, en draai je het stuur met je pink rind, en even later draait het stuur verschrikkelijk zwaar. Waar zou dit aan kunnen liggen, en is dit te repareren?

Deel dit topic

bietje

Reacties

1046
Oliepomp slecht
bietje
@1046 Aiii, was er al bang voor
roscho
@bietje Als de pomp slecht is, zou het gerelateerd moeten zijn met het motortoerental: met veel toeren kan de pomp de capaciteit nog leveren, met weinig toeren niet meer.
Is het heel onregelmatig, dan zit ik te denken aan een overdrukventiel dat blijft hangen/haken.
Corne S
Eventueel kun je makkelijk de cilinder controleren op inwendige lekkage.
Stuur helemaal naar rechts. Maak de slang los die niet onder druk staat bij de cilinder. Blijf na rechts sturen. Er mag geen olie uit losse opening komen. Zowel is zuiger afdichting lek. Andere kant op hetzelfde proberen.

Controleer eventueel ook je zuigfilter. Deze zit aan de onderkant van de bak en dan moet de olie eruit.
bietje
@Corne S Super, gaan we dat proberen!
hoest
Er zit wel genoeg olie in de achterbrug. Als dat peil veel te laag is krijg je dit ook
boegie
@hoest Daar gaat het sturen niet zwaar van, dan gaat het gewoon helemaal niet. Moet je het stuur vaker rondraaien dan normaal voor dezelfde uitslag
+1
hoest
@boegie ja klopt dan gaat hij hakkelen, maar kleine moeite om het peil even te checken een dan weet je al meer
bietje
@hoest Hier zit genoeg olie in, was ook het eerste waar wij naar gekeken hebben
flip1150
Als hij werkelijk stuurbekrachtiging heeft zou ik het in het stuurhuis of in de sensor van de stuurstang die van het stuurhuis naar de vooras gaat zoeken.
Hoogstwaarschijnlijk heeft hij geen stuurbekrachtiging maar gewoon hydraulische besturing. in dit geval kan het het olie niveau in de hydrauliek tank zijn, het aanzuigfilter dicht, Hydrauliekpomp kapot of de orbitrol kapot. Als je het stuur als de trekker uit staat rond kunt draaien (natuurlijk wel met wat weerstand) is of de olie op of de orbitrol kapot.
1046
@flip1150 heb etzelfde probleem gehad. Oliepomp was de veroorzaker
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 1046 en hebben de trefwoorden stuur , sturing en stuurbekrachtiging geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!