Illustratie van:

Volvo BM 650 - Hydrauliek ventielen werken niet.

Goedendag,

Ik heb een Volvo bm 650 onder handen. Heb hiervan de spatborden opnieuw in de verf gezet en bedrading opnieuw aangesloten etc. daarvoor nog een kleine beurt gehad. (motorolie, filter en brandstoffilters). echter na de "restauratie' doet de hydrauliek niks meer. er is een extra ventiel bij op gebouwd (om van 1 enkelwerkend naar 1 enkelwerkend en 1 dubbelwerkend te gaan). deze zit na het standaard ventiel, dus je moet beide hendels bedienen normaal gesproken. (dit zat er al op voor de aankoop en werkte gewoon)

Voordat ik de spatborden heb aangepakt deed de hydrauliek het nog, nu echter niet meer. Heb er ook niks aan gedaan, alleen 1 knie stuk die naar het 1e originele ventiel gaat, paar slagen losgedraaid en weer vastgezet, omdat de slang iets in de weg zat.

Daarnaast is er nog het orbitrol vervangen, maar dit kan hier niks mee te maken hebben dacht ik, aangezien het een appart hydraulisch systeem is.

De hefinrichting werkt wel gewoon, wat ik zo appart vind. olie in het hefdeksel is gecontroleerd en is op peil en is verder ook niet ververst/bijgevuld o.i.d.

Iemand tips wat dit kan zijn?

mvg

Deel dit topic

Reacties

frammi
Weet je zeker dat de orbitrol een apart systeem is. Hier zit meestal een prioriteitsventiel in welk zorgt dat de stuurfunctie voorrang heeft op de overige hydraulische functie's. Je zou een hydraulisch schema moeten hebben om het systeem te bekijken.
deutzdx390
@frammi stuursyteem is goed te zien dat het een apart systeem is. is een aparte hydro pomp en klein reservoir voor het stuursyteem, met andere soort olie.
BjornV
Zit er onder de stoel geen ventiel, welke je kan kiezen tussen hefinrichting en ventielen.
deutzdx390
@BjornV dat zou ik moeten kijken, maar normaal werkte het gewoon zonder iets om te hoeven schakelen.
ValtraStisch
Doet de hydrauliek het zonder het extra ventiel?
deutzdx390
@ValtraStisch dat ventiel zit na het gewone ventiel, om meerdere functies te hebben, die doet het niet. de hef doet het daarin tegen wel gewoon, wat van de dezelfde pomp komt. dus kan niet testen zonder het bij op gebouwde ventiel, dan moet ik die er af halen.
deJong
@deutzdx390

Er komt wel olie bij de ventielen weg?
deutzdx390
@deJong ja dat kan ik zo niet controleren zonder iets te onderbreken. Heb al wel even een losse hydrauliek slang achter in gehangen, maar kwam ook geen (drukloze) olie stroom uit de ventielen zonder tegendruk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 650 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0