Hanomag Brillant 600 - Kleurstelling Hanomag blauw 2009 en nu

Goeden dag tf ers ,in 2009 heb ik t chassis van mn Btlrillant 600 in Hanomag blauw gespoten van de bekende leverancier in Duiven , door omstandigheden kon ik de tractor niet verder af spuiten , van de 2eek heb ik de draad weer op gepakt , 2 weken terug weer 2 potten Hanomag blauw gehaald in Duiven , nu kom ik er vandaag mee aan t spuiten en blijkt de kleur veel donkerder te zijn dan die uit 2009 , ook voeg een foto bij , wie kan mij zeggen wat de echte Hanomag blauw is ? In mijn ogen is de kleur die ik nu aan t spuiten ( dhefstang) ben eerder Lanz blauw dan Hanomag blauw
bas101

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

blauwe tractor
Kijk even bij een verf handelaar naar de Kleur "" turkisch dunkel""
blauwe tractor
@blauwe tractor "
Dit is de kleur van mijn Hanomag

tractorfan.nl/picture/884555/
bas101
Antwoord van de dealer uit Duiven is dat ik eerder gespoten heb met Brillant groen
blauwe tractor
@bas101
Als kleurnr overeenkomt waar zit dan de fout???
bas101
@blauwe tractor dat weet ik ook niet ik heb zowel toen als nu gevraagd naar Hanomag blauw , ondertussen is hij van leverancier veranderd , ik heb de indruk dat verfleveranciers t niet altijd zo nauw nemen met de kleurstellingen , zo heb ik dat ook gehad met Man groen die ver afwijkt van t originele
+1
blauwe tractor
@bas101 Ik heb toen 2 k gebruikt door de spuiter samen gesteld, maar wel met de goede benaming.
Dit is ruim 20 jr geleden, ziet er nog steeds goed uit vind ik.
bas101
@blauwe tractor ja ziet er goed uit , ik heb de Brillant 600 uit 1964 , was een overgangstype van rundhauber naar vierkant model , volgens mij moet die dan donkerblauwe kleur hebben , destijds heb ik gevraagd naar Hanomag blauw maar heb dus achteraf Hanomag groen gekregen , ik ga proberen of ik die kleur weer kan krijgen, dat ik t plaatwerk in dezelfde kleur kan spuiten , anders moet ik chassis in de kleur blauw spuiten die ik nu heb mee gekregen dat betekent dat ik al t werk toen voor niks gedaan heb zoals zoveel keer gebeurd is zucht
+1
bas101
T wordt toch weer een heel thema : zojuist bij Jansen Hanomag groen gehaald en ook deze kleur komt niet overeen met de kleur die ik op t chassis gespoten heb , kleur op t chassis is wel degelijk blauw , die in de pot is lichtgroen , dat betekent dat het enorme kleur verschil tussen 2009 en nu door de verfleverancier ontstaan is , destijds heb ik de grondverf van Tractol genomen fabrikant Ameron , aannemende dat de blauwe verf destijds van Ameron was wil ik deze graag weer hebben , heb zojuist bij een leverancier in Duitsland nog Hanomag blauw van tractol kunnen vinden , hopende dat dit de goede kleur is , ander wordt t de hele tractor opnieuw overspuiten .
blauwe tractor
@bas101 De enige manier is : hoeveel heb ik nodig, welke kleur naam, .
Deze bij een verfwinkel voldoende bestellen en schilderen, spuiten kijk maar wat je ermee doet maar zorg dat je voldoende hebt voor een keer.
bas101
@blauwe tractor t is idd t beste alles wat te spuiten is in 1 x te spuiten , it is in 2009 door een kromme hefstang stil komen te liggen , Jansen zegt dat door de jaren heen van leverancier is veranderd en de verf van 2009 niet meer te kunnen leveren , hoop dat ik nu de goede in Dld gevonden heb , ik vind de kleur uit 2009 nu eenmaal de mooiste.
Jan mf6465
@bas101
Willen jansen niet zeggen waar ze de verf vroeger kochten? Dan kunnen ze u misschien rechtstreeks leveren.
bas101
@Jan mf6465 hij kan er niet meer aan komen
bas101
Goede middag , ik heb de Hanomag nu binnen staan en ben het armaturenbord aan t opbouwen met al zn schakelaars en meters , nu loop ik vast bij t 3e open gat aan de onderzijde , links zit Glühschalter (geplaatst) 2egat zit Blinkerschalter (geplaatst) 3e gat zit Handabblendschalter , deze heb ik niet en weet ook niet hoe die eruit ziet en snap ook de functie daarvan niet (ik snap fernlicht uitschakelen maar waarom als je al de 0123 Bosch scahkelaar hebt)) , in t 4e gat de Bosch schakelaar zit met de 0123 stelling waar je stads- dim- en grootlicht mee aanzet (is geolaatst,) welliswaar op een moeilijk bereikbare plaats achter t stuur , wie weet hier t antwoord?of zal ik hier een schakelaar voor de werklamp achter plaatsen ?
Dan vraag over t gat tussen de meters bovenin , hier komt een vierfachkontrolleuchte met 1x rood (dynamo) en 3 x oranje ,waarom 3 x oranje als je alleen maar links en rechts hebt?
bas101
@bas101Betriebsanleitung biedt uitkomst betreffende t Fernabblendlicht : dit is een aparte schakelaar met een integraal blauw lampje (nog nooit gezien) , de Bosch l schakelaar dient dan alleen stand 012 te hebben .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag Brillant 600 en hebben de trefwoorden hanomag en blauw geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!