Uitstoot vliegtuigen

De boeren hebben het gedaan met de uitstoot van alles waar ze je maar kunnen betichten, kijk naar de link, dat zijn alle vliegtuigen die op het moment in de lucht zijn.

Deel dit topic

Reacties

walker1
Lijkt er op dat de link niet werkt?
mbvaltra
@walker1

radarbox.com/ Hier de link.

Edit: lijkt erop dat de site overbelast is
geweldenaar
Boten kunnen er ook wat van.
vesselfinder.com/
walker1
Maar wat is het probleem precies met die boten en vliegtuigen?
geweldenaar
Akzijns.
dendeze
Walker1,
Google maar eens hoeveel brandstof er in zo'n airbus of een 767 zit en tel dat met het aantal vliegtuigen dat je ziet op de radar en vergelijk dat dan maar eens met de tankinhoud van een tractor.
Maar het zijn de boeren die voor onze voeding zorgen die kop van jut zijn!
walker1
@dendeze dat de boeren wel eens kop van Jut zijn weet ik. Maar je maakt nu hele rare vergelijkingen. Ja dat de tank van Airbus iets groter is dan van een gemiddelde Fendt snap ik ook wel, maar de gemiddelde Fendt hoeft niet een paar honderd passagiers naar de andere kant van de oceaan te vliegen. Er rijden ook iets meer Fendts en andere trekkers rond dan dat er vliegtuigen zijn.
Jotke
@walker1

Dat ze er zijn is geen probleem. Dat ze( de luchtvaartmaatschappijen) niks maar dan ook helemaal niks aan hun uitstoot willen doen en deze ook helemaal niet berekend/gemeten wordt terwijl alles alweer op het bordje ban de boer waar wel enkele milimeter gemeten of berekend word geschoven word is het probleem.

Ze zouden eens kunnen beginnen met de korte afstand vluchten minimaal in prijs te verdubbelen zodat men eerder voor de trein etc kiest. Dan nog effe al die ouwe meuk vervangen door nieuwe modellen.

Je mag met een vrachtwagen van 10 jaar oud een groot deel van o a. Amsterdam, Rotterdam niet meer in maar zij vliegen er wel met vliegtuigen van 50 jaar oud met vele malen grotere uitstoot/milieu impact overheen...
walker1
@Jotke trekkers van 40 jaar oud met veel te veel roet uitstoot mogen blijkbaar ook nog rondrijden. Foto van vorige week: tractorfan.nl/picture/1368618/…
blauwe tractor
@walker1
Dit zijn dus die geschoolde agrariërs die het milieu telkens een opdoffer verkopen wanneer ze weer eens een dolle bui hebben.
En naar mijn mening gebeurt dit telkens weer, en steeds meer.
Nadenken over het geheel is dan weer iets wat hun niet doen of spontaan vergeten.
Oldtimer oka opvoeren(schroeven)bijdraaien meer roken, rechte pijpen , open pijpen moet ik nog meer noemen??? enz enz enz
Jotke
@blauwe tractor

Was daar mis mee?

Alsof dat met auto's, trucks, motoren enz niet gebeurd...
Dat kleine beetje draagt echt niks bij aan die zogenaamde milieuvervuiling. industrie en overdreven veel/goedkoop vliegverkeer wel.

Daarom zou het goed zijn als de luchtvaart eindelijk hun verantwoordelijkheid nam.

Schijnbaar is staatsbedrijf KLM( beter gezegd de belastingsbetaler) wel een project aant steunen maar veel meer gebeurd er vanuit de luchtvaart nog niet..

rtlnieuws.nl/economie/artikel/…
+3
walker1
@Jotke Ook de kleine beetjes dragen bij aan de milieuvervuiling. Maar ook al is het maar klein, met zo'n trekker rondrijden doet voor de beeldvorming van de agrarische sector ook geen goed. Ik heb niks tegen oude trekkers, vind ze juist mooi en ook mooi als er mee gewerkt wordt, maar als er zulke roetwolken uitkomen, dan is er gewoon aan geprutst en dat puur voor de aandachttrekkerij en aanstellerij.
mestyle
@Jotke

Wat ik erg vind is dat ze gewoon een dikke Boeing laten vliegen voor 1 passagier. Heb zelf al keer in een gezeten met 3 andere passagier. Voor mijns het dan prettig dar ik na bestemming kom maar het is van de zotten dat dit kan en mag
+1
Jotke
@mestyle

Dat ook inderdaad.

Er moet gewoon iets veranderen. En daar zal de consument aan mee moeten werken. Maar de aanbiedende bedrijven zullen de eerste stap moeten zetten.

Geen retourtje Barcelona voor nog geen € 100, geen € 30 om naar Parijs te vliegen( ik noem maar wat, ken de prijzen niet). Verre afstand moet enigzins betaalbaar blijven en is nu eenmaal ook nodig. Maar waarom met een vliegtuig naar Berlijn of Parijs, Praag, noem maar op?

Dat kan ook makkelijk met de auto of trein. Kost alleen wat meer tijd.

Zelfde met voedselprijzen. Met die laagste prijsgarantie van o.a. die gele en die blauwgele Duitser houden ze de prijzen laag, de rest kan daar niet ver boven gaan zitten want je hebt nu eenmaal veel mensen die liever voor goedkoop dan kwaliteit gaan.

Eerst dat soort dingen eens verbieden ipv verbieden kortingen op bier bijv. Eerder komt die hogere prijs er echt niet.
labella
@walker1 mooi man.
+1
walker1
@labella Totale onzin en nergens goed voor om zo rond te rijden. leuk voor trekkertrek, maar voor dagelijks werk en ook zo over de openbare weg, dan ben je een complete onbenul. Als we dit mooi en normaal vinden, dan moeten we hier ook niet gaan zeiken over de uitstoot van vliegtuigen en boten.
+2
Tom VB
@dendeze En sommigen van die vliegtuigen en boten zorgen ook voor transport van boerenproducten...
walker1
@Tom VB die vliegtuigen misschien niet zo veel, maar iemand plaatste ook een linkje met die boten. En die vervoeren wel heel veel agrarische producten.
newholland6640
@walker1 vooral krachtvoer, kunnen we beter gauw mee stoppen.
dendeze
Walker en Tom, jullie snappen blijkbaar niet dat de vervuiling door vliegtuigen vele malen groter is dan wat de boeren "vervuilen" in alle media wordt dat zorgvuldig verzwegen omdat niemand het zou weten want blijkbaar geloven de mensen klakkeloos wat de liegende media ons voorschotelt!
Tom VB
@dendeze
Even met feiten onderbouwen aub en niet roeptoeteren?
Jotke

(klik om te vergroten)

Jotke

(klik om te vergroten)

Jotke
@Tom VB


+1
Tom VB
@Jotke Keurig!
Dus het wordt niet onder enig tapijt geveegd. Voor de duidelijkheid, ik beweer ook niet tegengesteld maar wanneer je iets beweerd moet je het kunnen onderbouwen en het is niet zo eenvoudig allemaal als het lijkt. CO2 is iets anders als N2 feitelijk.
+1
Fendt612e
@Jotke je vergeet een klein dingetje, ammoniak. Dus die tabellen die je hier in zet zeggen dus niet zo veel over de totale uitstoot van de landbouw.
En sommige mensen hier moeten eens wat verder kijken als hun neus lang is, voor dat je de media en alles en iedereen beschuldigd van boertjepesten. Zo wordt je nooit serieus genomen in n gesprek als je iedereen uitmaakt voor leugenaar!
Jotke
@Fendt612e

En hoe schadelijk is ammoniak?

Kort antwoord: Niet! 😉

Ammoniak zorgt voor de groei van planten en wordt door planten volledig afgebroken. NOX is wel schadelijk en blijft decennia's lang in de lucht hangen.

Wat de overheid nu probeert is NH3 omruilen voor NOX en zo zogenaamd stikstof te reduceren terwijl ze in werkelijkheid de uitstoot alleen maar groter maken. Dit is ook een reden waarom hier zoveel tegen gestreden wordt. Men is klaar met dat alles steeds maar op de boer afgeschoven wordt terwijl de grote vervuilers( Schiphol en andere, Amercentrale, industrie als die isolatieplaten fabrikant in Etten-Leur) niks of nauwelijks iets hoeven te doen aan hun uitstoot.

Waarom hoeven zij dat niet?

Nou das best simpel. 😉

Wanneer je geen vergunning hebt waarvoor je uitstoot wordt berekend/gemeten kunnen ze je ook niet aanspreken op je uitstoot.
+4
Fendt612e
@Jotke ik weet hoe het zit, daar ben ik niks over gezegd en ben het ook eens met jou. Maar we moeten ook niet iedereen die n andere mening heeft afschilderen als leugenaar, daardoor sta je gelijk al met 1-0 achter.
Tja, tis maar net hoe je het bekijkt qua ammoniak, wij zeggen dat de gewassen er van groeien, natuurorganisaties zeggen dat sommige plantjes (heide) er niet tegen kunnen, En Allebei hebben we gelijk, het is maar net tot hoever je wil gaan qua natuur betreft.
Jotke
@Fendt612e

Ik beticht hier niemand van leugens.

Die plantjes die zij graag hebben maar overspoeld worden door andere zijn plantjes die hier niet thuis horen. Die ze uit het buitenland geplukt hebben. De inheemse planten doen het beter dan ooit te voren. Natuur stond er nog nooit zo goed bij.

Maarja... Die cijfertjes in de normering he...

Als je weigert die op normale waardes te zetten is het niet apart dat je opgegeven moment een probleem hebt.
+1
Ritchie
@Fendt612e

Verfrissende mening, tegenwoordig is het normaal om berichten waar je het niet mee eens bent gelijk af te schilderen als 'fake news' en 'de liegende media'. Is uit Amerika over komen waaien denk ik. Natuurlijk zijn er mensen met hun eigen agenda maarja, daar kun je beter boven staan denk ik.
+4
walker1
@dendeze Er ontkent hier niemand dat de luchtvaart ook co2 en NOx uitstoot, maar jij roept van alles zonder enige onderbouwing en je zit een vliegtuig 1 op 1 met een trekker te vergelijken. Dus voor jouw even wat vergelijkingsmateriaal: In Nederland hebben we ca. 220.000 trekkers en andere landbouwvoertuigen zoals hakselaars en andere zelfrijders. In Europa zullen er een paar miljoen trekkers zijn, wereldwijd vele miljoenen. Wereldwijd zijn er zo'n 270.000 vliegtuigen. 26.000 daarvan zijn de grote passagiersvliegtuigen zoals de Airbussen en de Boeings.
Nederlands grootste luchtvaartbedrijf KLM heeft zo'n 160 toestellen.
dendeze
Ik roep niks zonder onderbouwing, een trekker met een vliegtuig vergelijken doe ik al helemaal niet! jij beschuldigd mij zomaar zonder onderbouwing, wel knap van jou dat je alle trekkers hebt kunnen tellen, dat was mij nog niet gelukt! proficiat.
walker1
@dendeze en alle vliegtuigen geteld ook
+1
Fendt612e
Quote Reactie van @dendeze:
Ik roep niks zonder onderbouwing

Waar staan die dan, kan niks vinden.
Alleen n linkje van n vliegradar.
walker1
@dendeze en alle vliegtuigen geteld ook
+1
dendeze
Fendt612e, vraag het aan allesweter walker, die weet alles, hij schat zomaar wat en dat is dan juist! Tel alle vliegtuigen die je op dit moment ziet op de radar, tel dan hoeveel petroleum (kerosine) elk vliegtuig per vlucht verbruikt maar zorg dat je niet te erg schrikt.
En jullie hebben gelijk hoor om de boeren alleen verantwoordelijk te stellen voor alle uitstoot!
En nog wat, hier antwoord ik niet meer op en ga het ook niet meer lezen, dit is te gek voor woorden.
Fendt926Driver
@dendeze jij als starter van dit topic kunt op reakties sluiten drukken en dan kan iedereen het nog wel lezen maar niet meer reageren
walker1
@dendeze Sommige zaken kan je gewoon opzoeken, zoals aantallen trekkers en vliegtuigen. Wel eens van google gehoord? Of dacht je echt dat ik een soort alleswetende god ben?
blauwe tractor
@walker1 En dit is gewoon geen goede reactie waar blijven de admins met hun reactie????
walker1
@blauwe tractor Waarom en bij welke reactie zouden de admins moeten ingrijpen?
blauwe tractor
@walker1
Maak de zin af en kleur het plaatje
+6
Tom VB
Quote Reactie van @dendeze:
En jullie hebben gelijk hoor om de boeren alleen verantwoordelijk te stellen voor alle uitstoot!

Doet helemaal niemand hier en ik adviseer je om eens iets te doen aan je lange tenen alvorens hier een topic te starten met daarin allerlei ongefundeerde roeptoeterij.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
43
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0