Tractor gestolen bij inbraak honk- en softbalvereniging Cardinals in Oss

OSS - Bij honk- en softbalvereniging Cardinals in Oss is in de nacht van zondag op maandag een inbraak gepleegd. Hierbij zijn een tractor en een bladblazer gestolen. Dat meldt de politie.

Honk- en softbalvereniging De Cardinals in Oss zit met de handen in het haar. De tractor die werd gebruikt om het speelveld te egaliseren, is gestolen. Een actie met grote gevolgen voor club en spelers, zo laat de politie dinsdagochtend weten.
De inbraak vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Rond kwart over twaalf was het raak bij de club die zit aan de Spitsbergerweg in Oss.
Behalve de tractor werd ook een bladblazer meegenomen. Er zijn camerabeelden. Deze worden door de politie bekeken.

Honk- en softbalvereniging De Cardinals in Oss zit met de handen in het haar. De tractor die werd gebruikt om het speelveld te egaliseren, is gestolen. Een actie met grote gevolgen voor club en spelers. Het veld kan nu niet worden onderhouden, zoals de bedoeling is, legt voorzitter Maria van Kilsdonk dinsdagochtend uit.
"Elke vrijdag onderhoudt ons mannenclubje het veld", gaat de voorzitter verder. "Afgelopen vrijdag hebben ze dat nog gedaan. Het gravel is toen gesleept met behulp van de tractor. Voor nu kan het daardoor nog wel even. Maar over twee weken moet het gravel echt weer gesleept worden om het veld bespeelbaar te houden. En dat is met de hand gewoon niet te doen."
'Weggegooid geld'De voorzitter baalt als een stekker. De tractor die werd gejat, was net voor zo'n zeshonderd euro gerepareerd. "Weggegooid geld", verzucht ze. En geld voor een nieuwe heeft de club niet zomaar.
"We moeten afwachten wat de verzekering kan doen", zegt ze. "We speuren met zijn allen Marktplaats af op zoek naar een tweedehands exemplaar. En dan nog is het hopen dat sponsoren iets willen en kunnen doen voor ons."
Container opengebrokenDe inbraak vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Rond kwart over twaalf was het raak bij de club die zit aan de Spitsbergerweg in Oss. Behalve de tractor werd volgens de voorzitter ook een dure bladblazer meegenomen.
"De tractor stond in een zeecontainer. Deze hebben ze opengebroken, net als twee hekken. En de tractor is vervolgens in een Sprinter busje gezet en meegenomen." Dit alles is te zien op camerabeelden.
"Een aantal gasten klimt iets na middernacht over het hek en neemt een kijkje bij de container. Even later komen ze terug met een auto en een busje en laden ze de tractor in het busje."
Hoop dat de club de tractor nog terugkrijgt, heeft Van Kilsdonk niet. "Die is al in Oost-Europa zo hebben we van de politie begrepen."

Bronen

Tractor gestolen bij inbraak honk- en softbalvereniging Cardinals in Oss
bd.nl
Inbrekers slaan toe bij honk- en softbalvereniging De Cardinals in Oss: tractor gestolen
omroepbrabant.nl
Net gerepareerde tractor gejat: balen als een stekker voor honkbalvereniging in Oss
omroepbrabant.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Yanmarthomas
Vlak bij mijn huis
+1
Krispax
Trekker stelen kun je in België ongestraft doen.
Vorig jaar trekker van mijn vader gestolen maar na enkele km kunnen vastrijden. 19 jarige oostblokker onder invloed van drugs en zonder rijbewijs eraf gehaald. Vorige week brief in de bus van de procureur dat de zaak geklasseerd was en dader geen straf krijgt...
+1
stijn-de-bock
@Krispax en dat noemen ze dan een rechtstaat
+3
Krispax
@stijn-de-bock ja is ongelofelijk, die dader moet ook gelachen hebben. Die is waarschijnlijk de dag nadien weer aan een andere diefstal begonnen
+3
radium45
@Krispax Zo werkt dat hier in Nederland ook, als de dader zegt dat hij dronken was of onder invloed van bepaalde geuren...
+2
Jotke
@radium45

Verward noemt men dat in NL tegenwoordig toch?

Maar dat is tegenwoordig de stempel die iedere crimineel dankzij een slimme advocaat krijgt. Al waren ze zich er nog zo van bewust.
+2
radium45
@Jotke Helemaal waar, het beste kun je ze helemaal van de wereld slaan want dat kunnen ze zich dan waarschijnlijk ook niet herinneren als ze zogenaamd zo dronken waren.
+1
Jotke
@radium45

Doe maar nie.

Ga je zelf de bak in en dat gaaijes vrijuit.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden balen , gestolen , nacht , tractor , zondag , verzekering , auto , politie , container , Gerepareerd , Egaliseren en laden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!