Illustratie van:

Fendt 600 Serie - Remmen afstellen door sleufgat

Goedendag,

Door mijn onweet deze vraag, hij is misschien al eens eerder gesteld.
de vraag luidt dan ook: Door welk sleufgat kan ik de remmen afstellen als ik 1 kant op de krik heb staan. En met welk gereedschap/ hoe bij een Fendt 600.

heb genoeg 300 series gedaan echter nooit een 600 vandaar de vraag.

alvast bedankt zie onderstaande afbeelding.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

roscho
Het gat op de foto is vlgs mij niet het sleufgat waardoor je de rem kunt stellen. Dat zit bij mijn Schlüter in het huis waar de remtrommel in zit, net aan de binnenkant.
Om te stellen heb je een haaks stuk metaal nodig, bijv. een schroevendraaier waarvan de bovenste 3-4 cm in een hoek van 90 gr. is gezet. Je gaat in dat sleufgat naar binnen en draait dan de schroevendraaier in de richting van de remtrommel. Daar zou hij in een kartelwiel moeten vallen, dat zit dus binnen de remtrommel. Stellen: op=op, dus omhoog=strakker. Krik vooraf het wiel van de grond, zodat je kunt voelen of het nog rond wil. Gaat het wiel zwaarder rond, draai dan 2 haaltjes terug en test met het pedaal of het goed is.
Mocht je de afstelling niet goed krijgen, dan zit het er dik in dat een of beide hoofdremcilinders toe is aan revisie of vervanging.
Hkramer
@roscho dan zou het bij mij deze zijn? hier gaat de handrem ook naar binnen

(klik om te vergroten)

radium45
Ik ken er ook wat uit de oudere 600 serie die zelfopstellend zijn. Dan zitten er van die plaatjes op de remcups die bij slijtage in een volgend sleufgat vallen en dat zorgt ervoor dat de remcup niet helemaal weer terug gaat door de veren op de remschoenen.
arnoud
Rem van een 600 serie is niet op te stellen, stelt zichzelf. enkel de handrem kun je opstellen.
Hkramer
@arnoud oke super bedankt!, weet ik voldoende, dan moet de trompet eraf voor nieuwe remvoeringen neem ik aan?
radium45
@Hkramer Inderdaad, wij lieten er altijd nieuwe voeringen opklinken door een automaterialenzaak, die deed veel in frictiemateriaal. Ik zou nu eens informeren bij vekoma-clutch.nl/
+1
Hkramer
@radium45 zal binnenkort als er tijd is eens kijken of we beide kanten kunnen doen, hij remt voor op het erf eerst nog wel. in ieder geval bedankt allemaal.
arnoud
@Hkramer ja klopt heb evt nog wel nieuwe voeringen liggen
+1
Hkramer
@arnoud is goed, nog bedankt. ga er binnenkort mee bezig als je ze dan nog hebt laat ik het weten.
Fendttrisixfan
@arnoud klopt niet, de 600s serie moet wel nog manueel geregeld worden, jongere doen het idd automatisch
arnoud
@Fendttrisixfan het gaat hier over een 600 LS, maar de S zou kunnen idd, daar ben ik niet zo in thuis
Fendttrisixfan
@arnoud dat wist ik niet, maar ben je zeker dat de SL/LS altijd automatisch gaat? Dacht de eerste ook nog met regelbare remmen waren
arnoud
@Fendttrisixfan onze 611 is van 82, die je al zelf stellend, misschien de oudere van 78-80 dat die op te stellen zijn, maar dacht dat dat gelijk was

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 600 Serie en hebben de trefwoorden remmen en achterbrug geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!