Illustratie van:

Deutz-Fahr Agrotron TTV 7250 - Hydraulisch remventiel reageert traag

Onze Deutz dealer heeft een hydraulisch remventiel op onze trekker gebouwd, maar reageert erg traag, duurt wel een paar seconden en omdat je tegen die tijd de rem van de trekker al flink indruk remt hij dan ook erg abrupt. Als je direct daarna nog een keer rem werkt het wel goed. Hebben al meerdere keren ontlucht en ander remventiel geprobeerd maar helpt allemaal niets. Iemand een idee? Trekker zelf is luchtgeremd.

Deel dit topic

Reacties

+1
JCfendt307lsa
Zal wel ergens een klepje blijven hangen in de trekker. je dealer weet er vast wel raad mee.
+1
Grazy
@JCfendt307lsa De dealer kan het probleem jammer genoeg niet vinden, daarom vraag ik het hier.
+1
JCfendt307lsa
@Grazy meestal zit er een kleine vertraging op de remmen van de trekker,door een klep of remvertrager, waardoor de aanhanger eerder remt. alleen weet ik niet of specifiek deze trekker ook zo hoort te werken.
casejxu
+1
casejxu
Is er een origineel ventiel op gebouwd?
Grazy
+1
casejxu
@Grazy dus waarschijnlijk complete kit besteld? Dan word t wel lastig zo van afstand.... weten ze zeker dat tstuk met kogeltje( ben naam even kwijt) goed gemonteerd zit?
+1
trekkerdockter
@casejxu Load sensing klepje🤔
+2
casejxu
@trekkerdockter wisselklep.... ik heb m weer
+1
roscho
Kan het ook zijn dat de remcilinders op de aanhanger een te lange slag moeten maken? Dan duurt het even voor ze helemaal zijn uitgeschoven en de boel begint te remmen.
Grazy
@roscho Doet het bij opraapwagen en mesttank, andere trekkers geen problemen.
+1
roscho
@Grazy Zou er dan in de trekker een smoorventiel voor het remventiel kunnen zijn ingebouwd, misschien omdat de vorige eigenaar een aanhanger erachter had die veel te snel/fel remde?
Grazy
@roscho Nee, dealer heeft de aanhangwagen rem van het voorjaar opgebouwd.
roscho
@Grazy Nee, dealer heeft de aanhangwagen rem van het voorjaar opgebouwd.

In dat geval zou ik weer bij de dealer aankloppen. Hij heeft dan kennelijk iets niet goed gedaan. Je kunt aantonen dat het met andere trekkers goed werkt, alleen met deze Deutz Magnetron niet. Is dit nu voor het eerst dat je het probleem merkt? Na een half jaar terugkomen is rijkelijk laat, tenzij je al die tijd geen geremde aanhanger hebt gebruikt.
Grazy
@roscho Nee, we hebben hem niet gebruikt, we zijn al de hele zomer aan het uitvinden wat het probleem is, staat nu al 2 weken bij de dealer.:(
Welgerap52
20 bar van de bak druk op de persleiding van het rem ventiel maken met terugslag kleppen ,misschien helpt dat (wordt bij voorladers ook wel eens gedaan die traag werken) je kunt simpel controleren of het aan de LS druk licht door te rijden met de mesttank erachter met de verdeelmolen aan als de trekker dan directer remt dan is de LSdruk te laag

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron TTV 7250 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0