Bietenmachine belandt in tuin

Een gekantelde bietenrooimachine zorgde tot donderdagmiddag voor verkeershinder op de Landenstraat in Gingelom. De bestuurder van de machine duwde per ongeluk tegen een bedieningsknop en verloor de controle over het stuur van het grote voertuig. ...

Deel dit topic

Reacties

radium45
Dat is een Ropa ''muis''
youri
Jammer een muis minder
Variodriver
Die belgen ook 😛
Mielmonteur
Dan heb je ineens een kruimeldief in je tuin liggen!
radium45
The young one,s... what,s this button do? 😃
timvanr
Maar hij doet het nog (onder aan reportage)
Siebenga
Only in belgie? heeft zo'n muis hondengang? Ik heb zo'n vermoeden dat die is ingeschakeld onder het rijden (normaal is dat toch echt beveiligd?)
BartVALTRAdriver
Bietenmachine 😃 whaha
Valt me nog mee dat ze het geen suikerklontjesmachine noemen 😃

Maar wel lullig zo..
Duur geintje denk ik zomaar.
@Variodriver problemen mee?

Ik heb me laten vertellen dat de chauffeur zen gsm was gevallen tijdens het rijden, hij bukte zich tijdens het rijden en toen per ongeluk op een knopje gedrukt had...

Ik wist ook niet da die in hondegang konden lopen... laatste nieuw model?

Er is dan zo geen hydraulisch stop knopje, zodat tijdens het rijden er geen hydraulische werkfuncties kunnen gebruikt worden??
Variodriver
Happen naar Peijnenburg
DESLAGERURRE
Hahah piep zei de muis in het vooooooooooor huis :lol:
radium45
FF Tom Poes naar buiten sturen...
claasxerionfan
Op zijn kan het staat gewoon op zijn wielen
en frans machine bedrijf ropa is toch duits
radium45
@claasxerionfan

ja klopt, zitten in Herrniersdorf
@claasxerionfan op de foto's is de machine al trg recht, hij lag op zen kant. Er is een franstalige ROPA garage/dealer in Wallonië, dus daarmee frans..
marco steyr
Ooh zo, ik snapte het ook al niet.
jan zonderland
Heel bizar ongeluk maar ook een vreemde verklaring van de chauffeur. Ik heb zelf dit seizoen met zo;n ding gewerkt en het klopt dat ze 4 wiel besturing hebben en dus ook in hondengang kunnen rijden. Soms kan dat makkelijk zijn als de vrachtauto wat ver weg staat. Verder kun je, ook als hij in de wegversnelling staat, ook de achterwielen sturen, is soms nodig om een nauwe inrit in te rijden maar dat is echt niet even een knopje indrukken en hopla. Het werkt alleen als je 8 km/u rijdt of minder en je moet als ik het goed onthouden heb, 2 knopjes op de achterkant van de joystick ingedrukt houden en dan kun je met de joystick de achterwielen sturen. Tijdens het werk stuur je de achterwielen met een tuimelschakelaar op het dashboard. Deze machines zijn eigenlijk super beveiligd en ik vraag me werkelijk af hoe die chauffeur dit voor elkaar heeft gekregen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2