Case MX 100 C - gebruikservaring

Hallo,

Vanmiddag ben ik weesten kijken naar een case mx 100c, van 2001 met ongeveer 6500 uur. nu is mijn vraag is het normaal dat de motor onderdruk heeft? is dat normaal bij die trekkers? waar nog meer op te letten?

Graag hoor ik een reactie,

mvg Klaas
inter856 fan

Reacties

fordpowergrunn
Welke onderdruk bedoel je precies? en wat voor motor lag erin, perkins?
AW217
Ja is Perkins
Mielmonteur
Heb er nog niet veel verstand van maar vind het wel raar dat zo'n jonge motor met redelijk weinig uren nu al onderdruk heeft.
Is een Perkins Quadram, die hebben altijd wat carterdamp. Olie verbruiken doen ze als het goed is bijna niet.
casejxu
Idd perkins is dat vrij snel zo! verders naar mijn ervaring goede trekkers! oom heb er ook een gehad met bijna geen problemen eigenlijk.
casefahrer
Goede trekkers, alleen zeer jammer dat die niet in de 4e versnelling achteruit kan. Ik bedoel dat als je in de lage gearing in de 4 rijd, en je zet hem in de achteruit dan springt die in de neutraal. Dit is ook in de hoge gearing, maar je rijdt neem ik aan niet in de 4 hoog terug.

Verder fijne bak, ook met de soft shift knop
tom xla
Technische gezien zou ik niet voor een c gaan, die motoren hebben meer problemen dan de 6 cilinders. maar dat licht er ook aan hoe er mee omgegaan is.
fendt trekkertje
traktorpool.nl/nl/details/…

is het dees toevallig?? 😄
casejxu
6 cilinder is ook geen perkins 😉
redeagle14
Ik heb slechte ervaring met de 90c die is bijna hetzelfede als de 100c. En je hoort weinig goede reacties van deze serie, veel problemen met balansassen in de motor. En i.v.m. emissie eisen niet trekken. Later bij Mc Cormick trokken ze veel beter maar slechtere emissie.
SJB533
Gaven de Perkinsmotoren bij de Case Internationals niet in alle trekkers trammelant? De C/CX series waren ook geen toppers. In de zescilinders lagen NCE/Cummins blokken (6-590, 6T590 en 6TA590, als ik t goed heb) Die gaven geen problemen toch? En de 4T390 (5210, 5220)?
caseihmaxxum
Die mx100c van traktorpool (fendt trekkertje) is niet van 2001, maar van voor maart 2000. Er zit nl een rechte sticker op.
fordpowergrunn
Perkins motoren kunnen problemen geven hoeft niet, onze mx100c loopt ook naar de 6000u en die heeft nog geen misslag gemaakt. wel vervelend bij de mx, de computer die de aftakas aanstuurt. die is wel eens van slag. goeie versnellingsbak klappert altijd, jammer dat de soft shift alleen in zn 4e werkt. wel vind ik dat je ver met je rechtervoet moet trappen voordat je echt vooruit gaat, niet veel kracht onderin. de 6 cil versie wel maar die is wat groter
inter856 fan
@ fendt trekkertje klopt die is het,
Het is ook vreemd als je naast de trekker staat dat je een geur ruikt van diesel met olie, lijkt erop dat er iets niet goed zit.. en t remmen is ook bar slecht 2 a 3 keer pompen en hij remt pas..
Voor mij een reden om er vanaf te zien als ik hier zo lees allemaal
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case MX 100 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!