Illustratie van:

Steyr Multi 4120 - Kalibreren versnellingsbak multi 4120 bouwjaar 2017

Beste tf'ers
Ik kan bij een boer een steyr multi 4120 bouwjaar 2017 met bijna 1000 uren kopen. Ik heb er mee gereden maar hij schakeld brut. Kun je zoals bij de puma's en maxxum via sneltoetsen de boite kalibreren?

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
In de Steyr en Case IH zit een ZF versnellingsbak.
+1
county854t
Hallo, even n herstelling. In deze serie zit GEEN ZF bak. Waarschijnlijk een 16+16(40km) of 17+16(50km) semi powershiftbak. Deze kun je zelf niet calibreren. Dus even naar de dealer en het is n klusje van n minuut of 10 hooguit.
Succes
+1
fordt5110
@county854t de multi is alleen geleverd met 32x32 (4x versnellings 4x powershift +kruip) 40km eco en geen 50km bak
Fast Eddy
@fordt5110

Klopt. Net even op de site van Steyr gekeken. Ik ben alleen bekent met de Compact en de Profi.
SJB533
@county854t
De Multi (en Case IH Farmall U Pro en z'n opvolger de Luxxum) zijn een uitzondering op de regel, dat CaseSteyr en New Holland gelijk zijn. Deze trekker is er namelijk niet in het blauw
county854t
@SJB533 Oja, dat was de Profi serie
bouwe
Als het al de nieuwere jaargang is zit er zoals in de luxxum (vanaf 2016) een tuimelschakelaar met drie standen: naar voren is het aggresiefst en naar achter is het rustigst. daarnaast zitten er naast de handgas nog een "loos" gashendeltje. wanneer je deze naar voren schuift (bij de handgas dus meer toeren) dan schakelt de motor hoger in de toeren bij het overschakelen van bijvoorbeeld 2d naar 3b zodat hij de ingestelde toeren ( die geregeld worden met het 2e gashendeltje) op de motor houdt. Dit gebeurt alleen wanneer hij in versnellingsprogramma "gearmatch" of in beide "auto" programma's staat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr Multi 4120 en hebben de trefwoorden versnellingsbak en kalibreren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0