Illustratie van:

Case IH CS 130 - Aftakas stopt onder belasting, versleten of kan deze gecalibreerd worden?

Goede morgen,
onder het voerladen, als de wagen wat voller wordt en de belasting meer wordt stopt de aftakas er mee en slipt door de koppeling. Weet iemand of de aftakaskoppeling afgesteld kan worden, of dat deze versleten is? De trekker hoeft niet zwaar te trekken aan de voerwagen, 20 kuub. Dus eigenlijk kan hij niet versleten zijn?

Deel dit topic

Reacties

CaseCS130
Ik denk dat je lamellenpakket versleten is of dat er stukjes van een plaat gebroken zijn. Door de abrupte inschakeling wil dit wel gebeuren. Wij hebben dit 2 jaar terug ook een keer gehad terwijl die trekker ook geen zwaar aftakas werk doet. Helaas niets aan te calibreren zover ik weet.
rubencasecs
@CaseCS130 niet best, kun je daar makkelijk bij komen?
Stijn Hospers
@rubencasecs Heeft iemand misschien de handleiding/workshop manuel van een case 4230 (XL) voor mij?
Stijn Hospers
@CaseCS130 weet iemand ook onder welk systeem het platenpakket van de aftakas valt van onze case 4230/een case in het algemeen?
Is dat het Hydroliek systeem of transmissie?
Alvast bedankt
+1
CaseCS130
@Stijn Hospers Die types weet ik helaas niks van.
Stijn Hospers
Quote Reactie van @CaseCS130:

Toch bedankt!
Reageer @CaseCS130









wilbertkw

1d geleden

-->



Rapporteer aan admin
Stuur persoonlijk bericht

Kopieer link



+1
wilbertkw
Ik denk dat jij dat wel weet @redeagle14
casejxu115
@Stijn Hospers ik zou zeggen transmissie. Het lammelenpakket word ook op druk gezet met de tranmissie druk lijkt me.
Stijn Hospers
@casejxu115 Dank je.
We =gaan het onderzoeken
+1
langeslagdiesel
Verkeerde olie in de bak is vaak de boosdoener. Dan zit er een dope in de olie waar het voering materiaal niet tegen kan. Bij verkeerde olie kunnen lamellen pakketten zomaar op zijn of verbrokkelen. Natuurlijk is daarmee niet gezegd dat,dat hier ook aan de orde is.
rommert14
Bij onze johndeere precies hetzelfde probleem gehad, wij dachten toen precies hetzelfde omdat hij niet altijd slipte maar na 3 dagen was het helemaal gebeurd. Is toen een nieuw pakket ingekomen.
InsaneNL
Zf t7200 bak toch? Volgensmij kan je dan het complete aftakas pakket er via de achterkant uit halen.
CaseCS130
@InsaneNL @rubencasecs Ja klopt, pakket kan er via de achterkant uit. Ik heb het toen laten doen, weet niet of het heel eenvoudig is. Wat ik wel weet is dat de afstelling van de keuzehendels belangrijk is, anders heb je kans dat het inschakeltandwiel weg vreet.
Dit pakket is wel echt een kwaaltje bij veel trekkers, andere merken hebben er ook wel last van. Later zijn de pakketten wat verzwaard volgens mij en vooral het rustiger inschakelen is een behoudt.
mathijn
@CaseCS130 laatst op een cs 120 een accumelatoren opgebouwd schakeld nu super rustig in
CaseCS130
@mathijn Dat is wel een mooie oplossing ja, had ik niet aan gedacht.
Derkmax
@mathijn
Klopt, toen ik een Cs 110 had, heb ik er ook 1 op laten zetten, kost geen drol en werkt zoveel beter.
jvt
Idd lamellenpakket, ook eens vervangen bij mijn 9115, cs 120 dus in orginele kleuren., Heb trouwens nog een cs 120 met minder dan 8000 uren voor verkoop staan, iemand interesse?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 130 en hebben de trefwoorden aftakas en Aftakaskoppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0