Fendt 724 - Isobus probleem met werkbreedte

We hebben een fendt 724 met daaraan een claas disco 9200c die bedient word met isobus.
Doordat de maaier bedient word met isobus maakt hij zelf het werktuig aan in de gps en stelt hij de werkbreedte zelf in op 9.10m maar dit zou naar 8.90m moeten gaan maar we kunnen het niet aanpassen.
Iemand die weet hoe we het probleem kunnen oplossen?
emmeric

Reacties

+1
ValtraStisch
Kun je niet je overlap aanpassen?
Als de werkbreedte klopt, dan is dat toch een vast gegeven.
mdoornekamp
Bij jd zijn de spoorbreedte en werkbreedte 2 aparte waarden. Dan kun je spoorbreedte kleiner maken dan werktuig
930triplemaaier
@mdoornekamp je hebt de rijbreedte en de machinebreedte. De rijbreedte is de afstand tussen de a b lijnen dus hoe breed je trekker rijdt. De machine breedte is de breedte die ingetekend wordt op je scherm. Deze 2 kun je in principe altijd gelijk aan elkaar houden.
Met een tripplemaaier kun je er voor kiezen om een rijbreedte van 290cm en een machinebreedte van 870. Op die manier kun je altijd als je bijvoorbeeld een strook laat staan van 2 meter breed deze altijd pakken met de frontmaaier en toch de gps gebruiken. En toch wordt dan ook netjes je kaart helemaal ingekleurd
worteljcb
De disco 9200 kun je op 2 breedtes instellen, dit is 8.90 of 9.10 meter. In de praktijk kan dit door de ophanging van de maaier te verzetten. Die kan op "breed" of "smal" met een pen-gat bevestiging. Kijk eerst even of die wel echt smal staat of gewoon breed.

In de software kun je de totale werkbreedte van de disco niet direct aanpassen, wel indirect. Je kunt de overlap tussen de voor- en achtermaaier instellen. Op de achtergrond past de software dan ook de werkbreedte aan volgens mij.

Als vervolgens de werkbreedte klopt met de praktijk is de maaier goed ingesteld. Als je dan nog steeds problemen hebt met banen o.i.d. dan zit het probleem in de gps instellingen. Bijv. overlap tussen werkgangen of spoorbreedte. Of bijvoorbeeld de offset, zodat de trekker uit het midden gaat lopen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 724 en hebben de trefwoorden probleem en isobus geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!