Springt terug in neutraal

Hallo.
Toen ik vanochtend mijn trekker starte en begon te rijden, sprong deze ineens in neutraal, de N op het schermpje. Ik kreeg de trekker niet meer vooruit of achteruit en er kwam geen storing op het dashbord.
Toen ik de trekker opnieuw heb gestart reed deze wel weer normaal.
Later op de dag was dit weer het zelfde maar hield dit veel langer aan en kreeg ik de trekker na lang prutsen pas weer van zn plek.

Wat er aan geprobeerd is het probleem te verhelpen is: de vooruit achteruit shuttle vervangen, dynamo voor een eventueel stroom probleem, en de regel computer is ook uitgesloten.

Iemand een idee wat dit kan zijn?

Mvg Sander Buijsse.

Deel dit topic

Reacties

+4
bartjuh
Handig om even te vermelden wat voor trekker je hebt
labella
Er zou wel eens een pakket in de versnellingsbak aan het einde van zijn latijn kunnen zijn.
Sander Buijsse
Heb het onder het hoofdstuk van de new holland tm 175 gezet.
+1
nhmonteur
@Sander Buijsse als de trekker een N in het display geeft, dan wil dat eigenlijk zeggen dat de computer niet weet in welke versnelling de transmissie staat, en dus zal hij niet gaan rijden.
Heb je ook al eens geprobeerd om bv in de laatste versnelling weg te rijden?
Op een Tm175 zitten namelijk een aantal druk sensoren die zien of er druk komt op de laag,midden,hoog of achteruit pakket.
Als je trekker start dan rijd hij eigenlijk altijd in de midden groep weg. Als hier de sensor van defect is dan registreert de computer niet dat er druk op het pakket komt en zal de transmissie in de vrij laten staan.
Probeer daarom eens dan in de laagste versnelling te gaan rijden. Dan word de sensor van de lage groep aangesproken.

Ook kan een N betekenen dat er iets met de stoelschakelaar is. Je zou de bedrading van de stoelschakelaar eens kunnen nalopen. Vooral waar het frame onder de stoel scharniert gaat de draad nog wel eens door of half door.

Succes

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden versnelling , storing en neutraal geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0